16. 06. 2018 - 19:42
Znate li šta radi sada? Nekad jedan od najboljih stopera...
907
Shares
Znate li šta radi sada? Nekad jedan od najboljih stopera svijeta, tvrdi da bi zaustavio Messija!

TARIBO WEST

Znate li šta radi sada? Nekad jedan od najboljih stopera svijeta, tvrdi da bi zaustavio Messija!

Sport.ba
16. 06. 2018 - 19:42
0
Shares

U intervjuu za Goal, bivši stoper Nigerije Taribo West iznosi svoj stav o reprezentaciji, njezinim prednostima te šansama na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. 

West je najveći dio karijere proveo u Auxerreu, a igrao je i na San Siru i to za oba milanska kluba. Za reprezentaciju Nigerije je nastupio 42 puta, a u tom razdoblju se nije uspio upisati u strijelce. Taribo vjeruje da je njegova Nigerija na pravom putu, vjeruje izborniku Rohru, ali ističe manjak kvalitete kao najveći nedostatak te momčadi: "Ovoj reprezentaciji nedostaje iskustva. Nemamo velika imena, igrače svjetske klase, ali mislim da je izbornik Gernot Rohr odradio sjajan posao te stvorio jaku, mladu momčad."

"Igrači poput Mosesa, Iheanacha i Obi Mikela će biti ključ našeg uspjeha. Oni su već dokazani igrači, a prednost je što Rohr zna kako iz takvih igrača izvući maksimum. Puno se oslanjamo na njega i njegovo iskustvo."

Bivši stoper Nigerije tvrdi da je najveća prednost reprezentacije njezin talent i mentalna snaga, ali kaže da se ova momčad mora aklimatizirati na top razinu nogometa, jer u njoj nedostaje puno tzv. evropskog iskustva.

"Imamo zaista tešku grupu...Hrvatska je zavidnoj razini u ovom trenutku, imaju odlične igrače. Zatim Island, reprezentacija koja je bila iznenađenje Eura u Francuskoj, njih svakako ne smijemo otpisati, a onda naravno Argentina koja spada u sam vrh svjetskog nogometa."

taribo-west"Ne mislim da će Nigerija izvesti neko čudo na prvenstvu, na kraju krajeva pa koje igrače ova reprezentacija ima ako maknemo Mosesa i Obi Mikela? Nigerija je skup dobrih igrača koji treba igrati momčadski te u tom smjeru tražiti svoju šansu protiv rivala u skupini."

Na pitanje kako bi se snašao u duelu s Messijem, Taribo se nasmijao pa rekao: "Kada bih mogao sve što sam mogao u svoje vrijeme, mislim da bih se zabavljao čuvajući ga, zasigurno bi mi bilo zabavnije njego njemu. Puno sam radio na sebi, a uz to sam mnogo vremena proveo proučavajući svog protivnika, njegov stil...Kad ga gledam u Barceloni, kad vidim stvari koje izvodi na terenu....Strahovito je moćan, ali sve se može ako se dobro pripremite."

"I u moje vrijeme je bilo puno fantastičnih igrača. Igrao sam protiv: Georgea Weaha, Sonnyja Andersona, Raija, Ginole, Bokšića, Vierija, Del Piera, Baggija, Inzaghija...Morao sam se dobro pripremiti za svaku utakmicu, kada pogledate današnja evropska prvenstva vidite da je kvaliteta pala. Naravno osim top momčadi gdje je ona i dalje na visokoj razini."

Taribo-West-AC-MilanTaribo West, koji je nastupao i za beogradski Partizan, je tijekom karijere dijelio svlačionicu s nekim velikim imenima, ali trojicu posebno ističe: "Navest ću tri igrača koja se ne mogu usporediti s drugima. George Weah, Ronaldo i Jay-Jay-Okocha. Oni su najbolji. S loptom su mogli sve što su htjeli, bili su sposobni u sekundi preokrenuti tijek utakmice, kao da nisu ljudi."

Nekadašnji stoper Intera i Milana danas je svećenik pastor. Kaže kako je uvijek mislio da će nakon karijere ostati u nogometu, ali njegova povezanost s vjerom ga je odvela u drugom smjeru. Taribo je na kraju dodao i da je sretan što je pronašao mir i što živi spokojan život.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti