16. 06. 2018 - 19:25
Josip Pandža preuzeo Slobodu
907
Shares
Josip Pandža preuzeo Slobodu

SJAJNI STRUČNJAK U TUZLI

Josip Pandža preuzeo Slobodu

Sport.ba
16. 06. 2018 - 19:25
0
Shares

Nakon što je Ivan Velić po okončanju sezone napustio Mejdan, košarkaši Slobode su dobili novog trenera. Josip Pandža je s tuzlanskim klubom dogovorio četverogodišnju saradnju.

Kontakti čelnika tuzlanskog kluba i Pandže, stručnjaka koji je četiri godine vodio ekipu Kaknja, traju nekih dvadesetak dana, nakon što nije dogovoren produžetak saradnje "crveno-crnih“ s Ivanom Velićem, kasnije imenovanim trenerom Cibone. 
  
- Ekipu OKK Slobode preuzet ću 18. augusta, kada je najavljen početak priprema za narednu takmičarsku sezonu – izjavio je Pandža za Fenu. 
  
Ostavljena je mogućnost da novi trener sam izabere saradnike u stručnom štabu, što mu, kako je rekao, neće biti teško, jer u Tuzli ima dosta mladih trenera koji mogu ispuniti njegove i zahtjeve klupske uprave.

Tridesetjednogodišnji trener karijeru je počeo na klupi Viteza, a posljednjih nekoliko sezona je s dosta uspjeha predvodio ekipu Kaknja. Pandža je svoj najveći trenerski uspjeh ostvario s kadetima Bosne i Hercegovine kada je 2015. na prvenstvu u Litvaniji osvojio zlatnu medalju.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti