16. 06. 2018 - 18:33
Federer se plasirao u novo finale i ponovo je na tronu,...
907
Shares
Federer se plasirao u novo finale i ponovo je na tronu, protivnik poručio: Pa on je GOAT!

ATP U STUTTGARTU

Federer se plasirao u novo finale i ponovo je na tronu, protivnik poručio: Pa on je GOAT!

Sport.ba
16. 06. 2018 - 18:33
0
Shares

Roger Federer savladao je danas Nicka Kyrgiosa s 2:1 i plasirao se u finale ATP turnira u Stuttgartu. Sjajni Švicarac tako se vratio na tron gdje će ponovo zamijeniti Rafaela Nadala.

Prvi set pripao je raspoloženom Australcu i 24. teniseru svijeta sa 7:2 u tie-breaku nakon što su oba igrača sigurno čuvala svoj servis. Fedex je proigrao u drugom setu i s dva breaka ga riješio u svoju korist s uvjerljivih 6:2.

Prava drama viđena je u trećem setu, gdje su oba tenisera bila sigurna na svoj servi pa je opet odlučio tie-break. Ovog puta više sreće imao je Roger, koji je gubio s 1:3 u tie-breaku, ali je na kraju slavio sa 7:5. 

Interesantno da su svi dosadašnji dueli ova dva tenisera završavali u tri seta, a tako je bilo i danas. Federer je dokazao da u vrhunskoj formi dočekuje svoj omiljeni Grand Slam - Wimbledon, gdje će braniti naslov.

Impresivno je to što se vrlo uspješno vratio tenisu nakon što je propustio kompletan dio igre na zemljanoj podlozi, uključujući i Roland Garros.

"Nemam šta drugo reći nego da je Roger teniski GOAT (najveći svih vremena, op.a)", poručio je Kyrgios nakon poraza. Federer će u finalu igrati protiv Miloša Raonića, koji je danas s 2:0 savladao Francuza Pouillea.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti