15. 06. 2018 - 19:10
VELIKI TRANSFER U NAJAVI: Nakon Sarrijevog potpisa potpuno...
907
Shares
VELIKI TRANSFER U NAJAVI: Nakon Sarrijevog potpisa potpuno otvoren put za Higuainov dolazak

SJAJNI ARGENTINAC STIŽE U LONDON

VELIKI TRANSFER U NAJAVI: Nakon Sarrijevog potpisa potpuno otvoren put za Higuainov dolazak

Sport.ba
15. 06. 2018 - 19:10
0
Shares

Chelsea će po svemu sudeći naredne sezone voditi talijanski stručnjak Maurizio Sarri, koji će na klupi londonskog kluba zamijeniti zemljaka, Antonija Contea. Međutim, Chelsea je bio primoran potpisati "džentlmensku klauzulu" kojom Napoliju garantuje da Sarri sa sobom neće dovesti nikog od doskorašnjih pulena.

Ipak, jedan od bivših igrača i miljenika ovog stratega jako je blizu Chelsea. Već smo pisali o prelasku Higuaina iz Juventusa, ali sada priča postaje još ozbiljnija. U Juventusu odavno nemaju ništa protiv Higuainovog odlaska, dok bi Sarri bio oduševljen da ponovo sarađuje sa argentinskim napadačem. Sam Higuain je isticao da sanja o Premier ligi, tako da se čini da su svi uslovi za veliki transfer tu. Ni odšteta ne bi predstavljala veliki problem, Juventus za 30-godišnjeg napadača traži 65.000.000 eura, 30.000.000 manje nego što su oni za njegove usluge platili Napoliju.

Još realnija opcija je možda razmjena bez uključenog novca, "glava za glavu", gdje bi u suprotnom pravcu otišao Alvaro Morata, koji je već nosio dres Stare dame. Tamo je, po našem utisku, pružao najbolje partije karijere.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti