15. 06. 2018 - 07:00
Nekadašnji Fergijev miljenik i nesuđeni Beckhamov nasljednik:...
907
Shares
Nekadašnji Fergijev miljenik i nesuđeni Beckhamov nasljednik: Nećete vjerovati čime se danas bavi

JESPER BLOMQVIST

Nekadašnji Fergijev miljenik i nesuđeni Beckhamov nasljednik: Nećete vjerovati čime se danas bavi

Sport.ba
15. 06. 2018 - 07:00
0
Shares

Kroz Manchester United je u eri legendarnog Sir Alex Fergusona prošlo mnogo sjajnih fudbalera. Neki će ostati vječno upamćeni kod ljubitelja fudbala, dok drugi već padaju lagano u zaborav. Jedan od onih kojeg bi mogli svrstati u drugu kategoriju je svakako nekadašnji vezni fudbaler iz Švedske. On je svojevremeno znao biti pravi sretnik, ali i peh. Sretnik jer je igrao početnih 11 u finalu Lige prvaka protiv Bayerna zbog problema sa povredama koje je United imao, a peh jer je nedugo zatim doživio tešku povredu koljena koja ga je sa terena udaljila dvije godine.

Gdje je on danas? Jesper Blomqvist - o kome vam pišemo, danas nema mnogo veze s fudbalom, jer se poslije završetka igračke karijere bavio čak i plesom. Ipak, njegova najveća ljubav trenutno je kuhanje.

1Kako sam kaže, kuhanje je zavolio još dok je igrao u Italiji, a danas ima vlastitu pizzeriju nedaleko od Stockholma."Ma, imao sam neke loše investicije. Nisam ugrožen egzistencijalno, ali ne mogu ležati na kauču i ne raditi ništa. Zato sam otvorio pizzeriju u Lidingu. Volio sam eksperimentisati oko hrane još dok sam igrao u Italiji", rekao je Blomqvist.Zanimljivo, ljudi koji su probali njegovu pizzu imaju samo riječi hvale i kažu da pravi najbolju pizzu u Švedskoj. Kao što smo maloprije pomenuli, osim ljubavi prema hrani, osjeća i ljubav prema plesu.On je nakon završetka igračke karijere nastupio u jednom plesnom showu na TV-u i nakon toga je rekao da je ispunio dugogodišnji san.

2Podsjetit ćemo vas da je ovaj Šveđanin svojevremeno branio boje deset klubova. Odmah spomenimo da je za dva posljednja kluba igrao više rekreativno i to nakon što se penzionisao 2005. godine. Karijeru je započeo u Umeaji, a kasnije je prešao u Goteborg. Veoma brzo je stigao u Italiju gdje je zaigrao za slavni Milan, a kasnije je nosio dres Parme. U Manchester United je stigao na ljeto 1998. godine, a nakon toga je igrao za Everton i Charlton prije nego što je karijeru završio u Djurgardenu.

 Za kraj dodajmo da je Blomqvist bio jedan od miljenika legendarnog Sir Alexa, a mnogi su ga u to vrijeme smatrali za ljevonogog Davida Beckhama. Ipak, sigurno je da nikada nije uspio ostaviti trag u svijetu fudbala kao legendarni Becks.

 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti