14. 06. 2018 - 16:30
OSPINA MOŽE DA IDE: Turski velikan zainteresovan za golmana...
907
Shares
OSPINA MOŽE DA IDE: Turski velikan zainteresovan za golmana Arsenala

KOLUMBIJAC NA IZLAZNIM VRATIMA

OSPINA MOŽE DA IDE: Turski velikan zainteresovan za golmana Arsenala

Sport.ba
14. 06. 2018 - 16:30
0
Shares

Kako navode engleski mediji "The Sun" i "Daily Mirror", Arsenal je jako blizu sklapanja dogovora sa njemačkim golmanom Berndom Lenom. Cijena transfer bi trebala iznositi 22 miliona funti. Tako da su se otvorila izlazna vrata za jednog od golmana. Kako navodi "The Sun" riječ je o Kolumbijcu Davidu Ospini, koji je prošle sezone više bio rezerva iskusnom Petru Cechu nego što je branio.

Otočki mediji navode kako je Fenerbahce zainteresovan za dovođenje ovog dvadesetosmogodišnjeg golmana. Razmatrane su ponude prodaje i jednogodišnje posudbe. Emery je interesovanjem za Lena jasno dao doznanja jednom od golmana da može da ide, pa bi odlazak Ospine u Tursku bio itekako realan. 

Ospina se sada priprema sa reprezentacijom Kolumbije za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Rusiji, i nakon završetka prvenstva razmotrit će ponudu Fenerbahcea.

Podsjećamo još prošle godine Fenerbahce i Bešiktaš su pokazivali interes za Kolumbijca, ali do transfera nije došlo, jer je Ospina izjavio da želi da ostane u Arsenalu. Cijena transfera nije poznata, a da li će do njega doći ostaje da vidimo, iako u ovom trenutku izgleda veoma moguće jer je Leno jako blizu potpisa sa "Topnicima".

(Sport.ba)

Učitaj još novosti