14. 06. 2018 - 11:36
PSG se jedva izvukao radi kršenja zakona, a sada već spremaju...
907
Shares
PSG se jedva izvukao radi kršenja zakona, a sada već spremaju nova bombastična pojačanja!

JEDVA SU ČEKALI

PSG se jedva izvukao radi kršenja zakona, a sada već spremaju nova bombastična pojačanja!

Sport.ba
14. 06. 2018 - 11:36
0
Shares

U PSGu su se izvukli, do kraja juna moraće da prodaju igrače za 60 miliona evra, ali to neće biti problem, Guedes je na izlaznim vratima, kako smo rekli, ako Celtic otkupi Eduarda, to bi bilo dovoljno da se ispuni uslov UEFA. Sa druge strane, to jasno neće biti sve, Tuchel će se tokom ljeta osloboditi još nekoliko igrača kako bi napravio prostor za nove kupovine. J

asno da će klub i dalje morati da pazi na finansije, ali su oni sada praktično riješili problem, odvezane su im ruke za naredne tri sezone, pa će moći da peglaju finansijske knjige. Na prodaju su Di Maria i Pastore, prvi gleda ka Španiji, ka Atleticu, mada bi poslije Mundijala mogao da prihvati neku nepristojnu ponudu iz Kine. Sa druge strane "El Flaco" bi se rado vratio u Italiju, domovinu predaka, Napoli i Inter bi "Mršavka" vidjeli u svojim redovima.

angel-di-maria-40

Od ostalih, možda ode Kurzawa, Tuchel želi novog lijevog beka, Gereira iz Dortmunda, a ni Meunier nije siguran. Čeka se dolazak Buffona, njemački trener bi da zadrži Rabiota, Verratija ali i zemljaka Draxlera, dok sigurno neće rizikovati da razljuti Neymara time što bi otjerao Alvesa ili Thiaga Silvu. U

PSG se nadaju da bi od prodaja mogli da zarade i 150 miliona eura, što je preambiciozno, a prvi igrač na listi želja je Kante iz Chelseaja.

kante

Nema informacija o odlasku Cavanija, mada se kao nasljednici pominju Higuain ili Lewandowski, a ne kriju da su razgovarali sa Dybalom. Stiče se utisak da neće biti baš mnogo promijena, odnosno dovođenja igrača, ali sa druge strane sigurno ćemo vidjeti neki veliki transfer.

 

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti