14. 06. 2018 - 09:35
TEŠKE RIJEČI ZA ZVIJEZDU CEREMONIJE OTVARANJA MUNDIJALA:...
907
Shares
TEŠKE RIJEČI ZA ZVIJEZDU CEREMONIJE OTVARANJA MUNDIJALA: Prodao si dušu Putinu

GLAVNA ZVIJEZDA CEREMONIJE

TEŠKE RIJEČI ZA ZVIJEZDU CEREMONIJE OTVARANJA MUNDIJALA: Prodao si dušu Putinu

sport.ba
14. 06. 2018 - 09:35
0
Shares

Ostalo je još malo.. Mundijalska groznica kuca na vrata i svi ljubitelji fudbala sa nestrpljenjem čekaju ceremoniju svečanog otvaranja i duel Rusije i Saudijske Arabije.

Procjenjuje se da bi Rusiju ovaj Mundijal mogao koštati 14 milijardi dolara, što će ga učiniti najskupljim do sad.

Na danasnjoj ceremoniji otvaranja kako domaćini najavljuju neće biti toliko blještavila kao što je to bio slučaj sa prošlim prvenstvom u Brazilu, te će fokus biti na prezentovanju tradicije i kulture ali će se dati prostor takozvanoj "main stream" muzici. 

Glavna zvijezda ceremonije na Luzhnikiu će biti legendarni  muzičar Robbie Williams. 

 "U karijeri sam napravio mnogo, ali otvoriti Svjetsko prvenstvo pred 80.000 nogometnih navijača na stadionu i još milionima širom svijeta moj je dječački san" - rekao je Robbi 

download-49

Međutim mnogima se ovaj izbor nije dopao pa su Robbiu govorili kako je "prodao dušu Putinu" aludirajući na pjesmu "Party like a Russian" koja kako neki smatraju potiče stereotipe o Rusiji, i kritikuje predsjednika Vladimira Putina.

Britanac je optužbe odbacio i rekao kako bi volio izvesti pjesmu ali da ipak to neće učiniti, te da će se publici na Luzhnikiu predstaviti sa pjesmom "Medly".

Pored otvaranja gdje je glavna zvijezda Williams, fudbalskim fanaticima će svakako biti najdraži trenutak pojavljivanje Ronalda jednog od najboljih fudbalera svih vremena.

"Prva je utakmica uvijek simbolična. U tom trenutku shvatite da je trenutak koji ste čekali četiri godine napokon stigao. Niko ne zna što će se dogoditi u četiri sedmice turnira, ali svi su uvjereni da će biti nezaboravno. Naravno i da je emotivno za domaćina. Nakon napornog truda odjednom se cijeli svijet sjati u vaše dvorište kako bi proslavio ljubav za fudbalom. Osjetio sam to u Brazilu prije četiri godine i sretan sam što ću to uzbuđenje sada podijeliti s Rusima" – rekao je Il Fenomeno.

Za kreativni dio biće zadužen Felix Mihajlov koji je već režirao žrijebanje grupa za Mundijal te otvaranje i zatvaranje kupa konfederacija.

(Sport.ba)

 

 

 

Učitaj još novosti