14. 06. 2018 - 09:35
Zavirili smo u svlačionicu Rusije pred povijesno otvaranje:...
907
Shares
Zavirili smo u svlačionicu Rusije pred povijesno otvaranje: Tenzije visoke, očekuje se pobjeda!

VELIKI PRITISAK

Zavirili smo u svlačionicu Rusije pred povijesno otvaranje: Tenzije visoke, očekuje se pobjeda!

Sport.ba
14. 06. 2018 - 09:35
0
Shares

Ostalo je još tek nekoliko sati do velike ceremonije otvaranja Mundijala. Svjetsko prvenstvo u Rusiji biće otvoreno susretom domaćina i Saudijske Arabije na Luzhniki stadionu od 17 sati.

"Svi bi trebalo da slušaju kritičare, to je prirodno. Pod kontrolom smo i trebalo bi da budemo prirodni. Lijepo se osjećam. Želimo javno mišljenje, a na nama je da budemo dobri, posebno na otvaranju", rekao je Čerčesov na konferenciji za novinare pred prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu. Upitan zašto će Rusija pobijediti na početku šampionata, Čerčesov je odgovorio: "Zato što to zaista želimo". Čerčesov će imati sve igrače na raspolaganju, a naveo je da je ekipa svježija nego što je to bilo ranije. Jedino je upitan nastup Dalera Kuzyaeva. Posebno je pohvalio organizaciju takmičenja u svojoj zemlji.

27e8c81c95c9703d7bc1-stanislav-cercesov

"Sretni smo, sve je spremno. Lično sam posjetio skoro sve stadione i zaista su veličanstveni. Priprema je bila sjajna, a organizatori su već pobjedili", rekao je selektor ruskih fudbalera. Čerčesov je bio posebno dobro raspoložen na prvoj zvaničnoj konferenciji za novinare pred utakmicu, a jednog britanskog reportera uporedio je sa Jamesom Bondom. Novinar iz Poljske prenio mu je podršku navijača iz te zemlje, posebno Legije čiji je bio trener, uz riječi da ga "ljudi iz drugih zemalja podržavaju iako i njihov tim učestvuje u Rusiji".

Ruski reprezentativac Aleksandar Samedov rekao je da je u njegovom timu sve uobičajeno. "Zajedno smo tu, igramo bilijar, video igre, sve je uobičajeno i ništa drugačije nego inače. Tako će biti i veče pred utakmicu", rekao je Samedov. Samedov je rekao da se veoma dobro sjeća svog prvog šampionata svijeta i koliko je bio nervozan, ali da se sada mnogo bolje osjeća, da je smiren i stabilan.

russia-press-conference-moscow-russian-federation-9715002g-450

Nema sumnje da će večeras u Moskvi na Luzhnikiu biti zaglušujuća buka i odlična atmosfera, a kako će tek proključati kada Dzagoev, Smolov i ekipa zabiju pogodak, ne trebamo ni zamišljati. Zapravo, zašto bi i zamišljali, sačekajmo 17 sati i započnimo jednomjesečno uživanje uz najbolji fudbal na planeti.

(Sport.ba)

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Učitaj još novosti