14. 06. 2018 - 08:57
Velikani u trci za Andre Gomesa
907
Shares
Velikani u trci za Andre Gomesa

SIGURNO NAPUSTA BARCU

Velikani u trci za Andre Gomesa

sport.ba
14. 06. 2018 - 08:57
0
Shares

Iako se od njega mnogo očekivalo Andre Gomes nije izdržao pritisak dresa Barcelone. Sredinom prošle sezone je najavio da sigurno napušta Barcu ovog ljeta.

Moguća destinacija Portugalca mogla bi da bude Seria A. Kako javlja Mundo Deportivo, Barcelona je dobila ponudu vrijednu 30 miliona evra od neimenovanog kluba i Gomes je prihvatio sve uslove a više detalja će biti poznato kada se transfer ozvaniči.

Pitanje je sad ko bi mogao iz Italije da dovede Gomesa u svoje redove. U spekulacijama prednjače Lazio, Juventus i Napoli.

86510c38f8e2872b2131faace20a25858c405cfd

Lazio je do prije nekoliko sati bio prva opcija za Andresa Gomesa. Tamošnji mediji su ga vidjeli kao direktnog nasljednika Sergej Milinković Savića koji sigurno mijenja sredinu ovog ljeta a trenutno je najblizi Manchester Cityu iako se spominje i Real Madrid. Podsjetimo Lazio je jutros završio posao oko prodaje Felipe Andersona pa je pitanje koliko to može da utiče na selidnu Gomesa u Rim.

Druga moguća destinacija bi mogla da mu bude Juventus. Postoji otvoreno interesovanje Barcelone za Miralema Pjanića pa bi ovo mogla da bude faktički razmjena fudbalera u kojoj bi obje strane bile zadovoljne. 

gomes3108abc

Neki spominje da bi čak moguća destinacija mogla da bude i Monaco najviše zbog dobrih odnosa menadžera igrača i čelnika Kneževa  koji su dobro sarađivali u prethodnim godinama.

Barcelona je Gomesa dovela iz Valencije za 35 miliona evra bez bonusa. Ukoliko ne ode u Juventus, Barci bi 30 miliona koliko se spominje dosta pomoglo u napadu na špica Atletico Madrida Antoana Griezmana koji se spominje kao prvi pik predsednika Barce  Josep Maria Bartomeua za ovaj prelazni rok.

 

(Sport.ba)

 

 

Učitaj još novosti