13. 06. 2018 - 19:22
Hierro se prvi put obratio javnosti
907
Shares
Hierro se prvi put obratio javnosti

NOVI SELEKTOR ŠPANIJE

Hierro se prvi put obratio javnosti

Sport.ba
13. 06. 2018 - 19:22
0
Shares

Novi selektor reprezentacije Španije, Fernando Hierro, prvi put se obratio medijima otkako je preuzeo tu poziciju. 

O preuzimanju klupe:

„Lijep i uzbudljiv izazov. Okolnosti su takve kave su, smjelo se prihvaćam odgovornosti, jer ne može drugačije. Imamo grupu igrača koja je dvije godine radila za Svjetsko prvenstvo, bio sam sportski direktor i znam da je entuzijazam kod svakog igrača izuzetno velik. Zadivljen sam onim što je Lopetegui radio u posljednje dvije godine, želim mu sve najbolje daljem radu i životu“.

Hierro navodi da je razgovarao sa, sada već bivšim selektorom Lopetegijem.

„Sa Lopeteguijem se razgovarao prijateljski, bio sam sa njim nakon odluke. Pozvao me da mi kaže zbogom. Momci su uzbuđeni, cijela Španjolska se poželjela ovog izazova. Ovo je izazov za sve nas, nemamo se vremena žaliti, borili smo se za sve ovo i sada moramo biti zreli. Moramo se suočiti sa odgovornošću, imamo tri utakmice da izborimo prolazak u narednu fazu i nećemo dozvoliti nikome da nam to oduzme“.

Ruku na srce, Hierro je ipak neiskusan kada je u pitanju trenerski posao, naročito za posao koji će sada raditi, a na to je rekao:

„U Oviedu smo radili vrlo dobro, prije toga sam radio godinu dana kao pomoćnik, a tu je i 30 godina okruženih nogometnom loptom. Ovo je nogomet, nikada ne znate što se može dogoditi. Naviknuti smo na to“.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti