13. 06. 2018 - 19:05
BURNLEY SE POJAČAVA: Na Turf Moor stiže dvojac iz WBA
907
Shares
BURNLEY SE POJAČAVA: Na Turf Moor stiže dvojac iz WBA

SEAN DYCHE SLAŽE KOCKICE

BURNLEY SE POJAČAVA: Na Turf Moor stiže dvojac iz WBA

Sport.ba
13. 06. 2018 - 19:05
0
Shares

Nakon što je Johnny Evans napustio "Vrećice"  i pojačao Leicester, iz tima iz Birmingema odlaze i defanzivac Craig Dawson, te napadač Jay Rodriguez, i to u redove Burnleya, kluba koji je prošle sezone predstavljao najpozitivnije iznenađenje cijelog prvenstva, te su se uspjeli plasirati u Evropa ligu sljedeće sezone. 

Dyche je svjestan kako se njegov klub mora pojačati ukoliko želi da bude konkurentan u Evropi sljedeće sezone pa se okrenuo provjerenim igračima sa iskustvom koji dugi niz godina igraju na visokom nivou Premier lige. Kako je WBA ispao u Championship, cijena igrača ovog kluba je nešto niža, i Burnley nastoji to da iskoristi, te su poslali ponudu za ova dva igrača.

Dawson je u WBA od 2010. godine i pokriva više pozicija u timu, u zadnjoj liniji. Rodriguezu bi ovo bio povratak u Burnley jer je karijeru na otoku počeo u ovom klubu. Nastupao je za Burnley još 2007. godine kada je iz rezervnog tima prebačen u prvi. Nastupao je za Burnley do 2012. godine i postigao 41 gol.

Kako javlja "Daily Mirror", ekipa Burnleya spremna je da ponudi 25 miliona funti za usluge ove dvojice fudbalera.

Da li će se klubovi dogovoriti oko transfera i da li će do njega doći, ostaje da vidimo, ali ovo bi bio dobar posao uprave Burnleya ukoliko se dogovor sklopi.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti