13. 06. 2018 - 17:11
Miloš Bakrač novo pojačanje Željezničara
907
Shares
Miloš Bakrač novo pojačanje Željezničara

PRINOVA NA GRBAVICI

Miloš Bakrač novo pojačanje Željezničara

Sport.ba/Agencije
13. 06. 2018 - 17:11
0
Shares

Miloš Bakrač, sada doskorašnji defanzivac nikšićke Sutjeske, novi je fudbaler sarajevskog Željezničara. Reprezentativac Crne Gore potpisao je dvogodišnji ugovor sa viceprvakom Bosne i Hercegovine i aktuelnim osvajačem nacionalnog Kupa BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Miloš Bakrač je rođen 25. februara 1992. godine. Još kao junior OFK Beograda odlazi u švicarski Sion čiji je član bio četiri godine. Jednu sezonu igrao je na posudbi u Budućnosti iz Podgorice. Na ljeto 2016. godine pojačao je Sutjesku za koju je igrao do dolaska u Željezničar.

”Veoma sam zadovoljan što sam potpisao ugovor sa Željezničarom. Presudila je ozbiljnost, korektnost i sam pristup ljudi sa kojima sa pregovarao. Pratio sam ligu, znam o kakvom se klubu radi, tu su i sjajni navijači. Što se tiče očekivanja Željo je bio veliki klub i u Jugoslaviji, a pogotovo u BiH i znaju se ciljevi. Ipak, neću da dajem neka velika obećanja, više volim da pričam na terenu”, rekao je Bakrač.

Za Sutjesku je odigrao 75 utakmica i postigao pet golova. Za U-21 tim Siona nastupao je 49 puta, a za Budućnost je odigrao 21 susret. U protekloj sezoni sa 36 nastupa je bio neizostavan u dresu Sutjeske koja je superiorno osvojila titulu prvaka Crne Gore. U nedavnom meču u Zenici između ”A” reprezentacija BiH i Crne Gore (0:0), Bakrač je bio na klupi, a tri dana poslije igrao je protiv Slovenije (0:2).

Bakrač će prvi trening sa novim klupskim saigračima odraditi večeras od 18 sati.  

(Sport.ba/Agencije)

Učitaj još novosti