13. 06. 2018 - 16:34
Irving: Produženje ugovora sa Celticsima ne bi imalo nikakvog...
907
Shares
Irving: Produženje ugovora sa Celticsima ne bi imalo nikakvog smisla

IGRAČ BOSTONA

Irving: Produženje ugovora sa Celticsima ne bi imalo nikakvog smisla

Sport.ba
13. 06. 2018 - 16:34
0
Shares

Jedan od najboljih playmakera na svijetu, igrač Bostona Kyrie Irving, održao je press konferenciju na kojoj je izjavio kako neće produžiti ugovor sa Celticsima ovog ljeta. Razlog je jasan. Ukoliko ovog ljeta produži ugovor na četiri godine koji bi bio težak 107 miliona, ali ako sačeka sljedeću godinu ugovor na četiri godine može da potpiše za 80 miliona više.

Kyrie se nažalost nije naigrao prethodne sezone u dresu Celticsa. U regularnom dijelu sezone zadobio je povredu koja ga je izbavila sa terena sve do kraja, tako da nije mogao pomoći svojoj ekipi u play-offu koja je igrala finale konferencije. Ali Kyrie ne brine oko novog ugovora, želja mu je osvajanje.

˝Jedino o čemu brinem je osvajanje naslova. Jasno je da ću imati razgovore s vodstvom kluba, ali oni se neće dogoditi odmah sada. Moj je fokus samo na osvajanju naslova sljedeće sezone, fokusiran sam no ono što je ispred nas˝, rekao je Irving.

kyrie-irving-ig-follows

Irving je prije minule sezone trejdovan iz Cleveland Cavaliersa sa kojima je osvojio NBA prsten. Pridružio se ekipi Bostona koja bi narednih godina mogla da bude glavni konkurent Golden Stateu za osvajanje prstena.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti