12. 06. 2018 - 19:58
Lewa blistao u generalci pred Mundijal, zadovoljio i Japan
907
Shares
Lewa blistao u generalci pred Mundijal, zadovoljio i Japan

PRIJATELJSKI MEČEVI

Lewa blistao u generalci pred Mundijal, zadovoljio i Japan

Sport.ba
12. 06. 2018 - 19:58
0
Shares

Nogometaši Poljske u generalnoj probi uoči nastupa na Mundijalu u Rusiji slavili su protiv Litvanije s uvjerljivih 4:0. Blistao je njihov najbolji igrač, Robert Lewandowski koji je za 48 minuta provedenih u igri postigao dva pogotka.

Napadač Bayerna kojeg želi pola Evrope doveo je Poljake u vodstvo u 19. minuti, kada mu je nakon lijepo izrađene akcije Rybas asistirao. Samo 13 minuta mu je trebalo da postigne još jedan pogodak. Ovog puta raspalio je iz slobodnjaka s 20-ak metara i pogodio majstorski.

Ipak, najljepša akcija Poljaka viđena je u 71. minuti koju je krunisao mlađahni Dawid Kownacki iz Sampdorije. Konačan rezultat postavio je bivši as dortmundske Borussije Kuba Blaszczykowski u 82. minuti iz jedanaesterca.

U ranije odigranoj utakmici danas, Japan je utrpao također četiri komada u mrežu Paragvaja, ali je također primio dva gola. Poveli su Paragvajci u 32. minuti preko Romera, da bi Japanci preko dvostrukog strijelca Inuija (51', 63') i autogolom paragvajskog reprezentativca Santandera (77') došli do vodstva 3:1.

Paragvajci su uspjeli smanjiti u 90. minuti na 3:2 preko Ortiza, ali danas sjajni Shinji Kagawa koji je upisao dvije asistencije, golom u prvoj minuti sudačke nadoknade najavljuje velike partije na prvenstvu u Rusiji.

(Sport.ba)


 

Učitaj još novosti