12. 06. 2018 - 19:17
Zvijezda Juventusa: Cilj je proći grupu, a onda je sve moguće...
907
Shares
Zvijezda Juventusa: Cilj je proći grupu, a onda je sve moguće...

MANDŽUKIĆ OPTIMISTA

Zvijezda Juventusa: Cilj je proći grupu, a onda je sve moguće...

Sport.ba
12. 06. 2018 - 19:17
0
Shares

Hrvatska u subotu od 21 sat otvara Svjetsko prvenstvo protiv Nigerije, a svi očekuju pobjedu. Međutim, sigurno je da Vatrenima uopće neće biti lagano. Afrička selekcija nije baš blistala tokom priprema, ali može biti izrazito neugodan rival.

Naši susjedi ponajviše očekuju od napadača Juventusa Marija Mandžukića, koji bi trebao biti glavna prijetnja nigerijskom golu.

"Sve je dobro, na visokom nivou, imamo sve što nam treba, kamp je odličan, hotel također, kao i teren na kojem treniramo", rekao je Mandžukić tokom drugog dana boravka u Rusiji i osvrnuo se na hrvatske šanse na Mundijalu.

"Imamo dobru momčad i dobre pojedince, prvi je cilj proći grupu i smatramo da smo sposobni to ostvariti, kasnije je sve moguće. Ima vremena do subote, ne znamo još ko je u prvih 11, ima još dosta treninga da se pripremimo za Nigeriju. No znam da ću biti spreman šta god da bude."

Velika konkurencija će mu sigurno biti sjajni Andrej Kramarić, koji zaista blista u posljednje vrijeme...

"Drago mi je za svakog našeg igrača da igra dobro, kako u klubu tako i u reprezentaciji. Drago mi je da je Kramarić u formi i da zabija. Svi će imati šansu, veseli me da je u formi. Za budućnost se ne moramo brinuti", poručio je napadač Juventusa.

mandzukic

Danijel Subašić je u završnici sezone imao problema s povredom, ali očekuje se da zauzme svoje mjesto među stativama. Upravo čuvar mreže Monaca jedna je od najvećih uzdanica Vatrenih.

"Ozljeda je iza mene, normalno treniram i spreman sam. Koncentrirani smo na prvu utakmicu, to nam je najvažnija utakmica jer ako dobijete prvu utakmicu na SP-u, onda je sve lakše."

(Sport.ba)

Učitaj još novosti