12. 06. 2018 - 11:37
Benfica želi dotući ranjeni Sporting
907
Shares
Benfica želi dotući ranjeni Sporting

VELIKI RAT DVA LJUTA RIVALA

Benfica želi dotući ranjeni Sporting

Sport.ba
12. 06. 2018 - 11:37
0
Shares

"Ovog ljeta ću malo biti lud.", počeo je prvi čovjek Benfice, Luis Filipe Vieira.

Stanje u taboru Benficinog najljućeg rivala, Sportinga je blago rečeno katastrofalno. Najvažniji igrači uporno zahtijevaju raskid ugovora, stolica predsjednika Bruna De Carvalha opasno se drma i veliko je pitanje kako će se sve završiti.

S druge strane, u Benfici i ne pokušavaju skriti oduševljenje izazvano nastalom situacijom. Čak ih žele dotući, pamte se dugovi koji datiraju još od prije 25 godina. Tada je Sporting Benfici preoteo Paula Sousu i Pacheca.
"Možda ne bi trebalo, ali ovog ljeta ću biti malo lud. Prije 25 godina su se igrali s nama. Više neće moći, sada smo mi igrači.", rekao je vidno oduševljeni Vieira i jasno je na šta je ciljao. Ponajbolji fudbaleri Sportinga ovog ljeta će biti primarne mete Benfice.
A ima ih dosta, zahtjev za raskid ugovora podnijeli su Rui Patricio, William Carvalho, Bruno Fernandes, Gelson Martins, Bas Dost, Jeremy Mathieu, Daniel Podence, te Rodrigo Battaglia.

Podsjetimo, ne tako davno put Sportinga je otišao bivši trener Benfice, Jorge Jesus, a od početka protekle sezone zeleni dres zadužio je i izdanak Benficine škole fudbala, Joao Coentrao.

Vrijeme je za bolnu osvetu. Ovaj put ranjenik će biti Sporting.

Učitaj još novosti