11. 06. 2018 - 20:37
RASPAD SISTEMA: Sportingovi fudbaleri masovno traže raskid...
907
Shares
RASPAD SISTEMA: Sportingovi fudbaleri masovno traže raskid ugovora!

KRIVAC JE POZNAT

RASPAD SISTEMA: Sportingovi fudbaleri masovno traže raskid ugovora!

Sport.ba
11. 06. 2018 - 20:37
0
Shares

U portugalskom Sportingu vlada pravi haos! Prethodna sezona definitivno je jedna od najmračnijih u slavnoj historiji ove ekipe! Nisu se plasirali u Evropu, ali to je, čini se, ono što najmanje boli, ili što bi najmanje trebalo zaboljeti pored svih javnih prepiranja koji su obilježili sezonu. Na kraju je čak došlo i do fizičkih obračuna, huligani su napali igrače! Još uvijek teško za povjerovati, za ekipu takvog renomea...

Trener Jorge Jesus već je bivši, ali čini se kako on neće biti jedini koji je napustio brod koji tone. Zahtjeve za raskid ugovora već su predali reprezentativni golman Rui Patricio i Daniel Podence. Njihovim stopama spremaju se krenuti još trojica portugalskih reprezentativaca: William Carvalho, Gelson Martins i Bruno Fernandes. Svi krive samo jednu osobu, Bruna De Carvalha. Predsjednika ekipe.

Nije da nemaju povoda. Prethodne sezone često ih je javno kritikovao, čak i suspendovao, a nakon huliganskog napada ostao je nijem. Igrači mu to očito nisu zaboravili. Sada traže njegovu ostavku ili raskid ugovora. De Carvalho na to ne pristaje, nazivajući te akcije "menadžerskim ucjenama".

Ipak, čini se kako će na kraju morati popustiti, na bilo koji od dva navedena načina, jer se za takav potez pripremaju i Bas Dost, Rodrigo Battaglia i Jeremy Mathieu.

Sporting sasvim sigurno gubi, u pitanju su milioni eura. I ne samo euri...

Učitaj još novosti