11. 06. 2018 - 19:47
Novi svjetski broj 1: "Posljednjih 10 krugova molio sam se da...
907
Shares
Novi svjetski broj 1:

VETTEL NAKON TRIJUMFA U KANADI

Novi svjetski broj 1: "Posljednjih 10 krugova molio sam se da bolid izdrži, najvažnije je da budemo konkurentni do kraja"

Sport.ba
11. 06. 2018 - 19:47
0
Shares

Novi lider Svjetskog prvenstva Formule 1, Sebastian Vettel, tvrdi da pozicija u prvenstvu nije najvažnija stvar nakon prve trećine prvenstva, nego je važno da Ferrari SF71H ostane konkurentan do kraja sezone i omogući mu da se bori za naslov.

Njemački pilot je jedini vozač sa četiri pole positiona i tri pobjede ove sezone, ali u prvenstvu i dalje vodi za samo jedan bod ispred aktuelnog prvaka Lewisa Hamiltona koji je u Kanadi tek drugi put u sedam utrka završio izvan postolja.

Ferrarijev vozač u subotu je slavio ispred Bottasa u Mercedesu za manje od desetinke sekunde, a jučer je s pole positiona dominantno pobijedio uz vodstvo u svim krugovima utrke što je bila prva Ferrarijeva pobjeda u Kanadi još od daleke 2004.

vettel"Ova je pobjeda vrlo važna za nas i naše navijače, danas je poseban dan", rekao je Vettel, pa dodao: "Gilles je ovdje pobijedio prije 40 godina, Michael je slavio prije 14 godina i o tome sam razmišljao danas. Na startu sam pokušao izgraditi prednost i bio sam sretan sa svojim prvim krugom, ali tada je izašao sigurnosni automobil i morao sam početi ponovo."

"U posljednjih deset krugova molio sam se da bolid izdrži. Bodovi su uvijek bitni, ali današnja pobjeda puno znači, ne samo zbog prvenstva. Sezona je duga, ima još puno utrka i glavna stvar je da je bolid brz i da tako i ostane pa da se možemo boriti do kraja."

(Sport.ba)

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Učitaj još novosti