11. 06. 2018 - 17:40
BIVŠI BH. REPREZENTATIVAC SJEDA NA KLUPU: Krupa predstavila...
907
Shares
BIVŠI BH. REPREZENTATIVAC SJEDA NA KLUPU: Krupa predstavila novog trenera

NASLIJEDIT ĆE STARČEVIĆA

BIVŠI BH. REPREZENTATIVAC SJEDA NA KLUPU: Krupa predstavila novog trenera

Sport.ba
11. 06. 2018 - 17:40
0
Shares

U fudbalskom klubu Krupa je nakon više od četiri godine došlo do promjene šefa stručnog štaba. Slobodan Starčević je prije nešto više od desetak dana izjavio da je došlo do obostranog zasićenja, te da je trenutak za rastanak morao doći. Sam razvoj te situacije je poprilično neuobičajen za naše podneblje iz dva razloga. Prvi je taj što se gotovo nikad ne susrećemo sa situacijom u kojoj trener neke ekipe jednostavno osjeti da je dao sve što je mogao i da u budućnosti ni on, ni klub ne bi napredovali. Drugi je onaj o kojem se stalno priča, da je Starčević rijedak primjer koji nam govori da je dokazivanje kvaliteta trenera proces kojem se mora dati vremena. 

Strarčevićev nasljednik na klupi Krupe je Branislav Krunić, dobro poznato ime na bosanskohercegovačkim terenima. Tridesetdevetogodišnji trener iza sebe ima zavidnu fudbalsku karijeru, koju je izgradio igrajući za ruske, ukrajinske, slovenačke klubove, te je prvak Premijer lige Bosne i Hercegovine bio u dva navrata, s Leotarom iz rodnog Trebinja, te Borcem iz Banja Luke. Jedno vrijeme je bio i sportski direktor Borca. Njegovo imenovanje za šefa stručnog štaba Krupe vjerovatno znači i prestanak aktivnog igranja fudbala, jer je posljednje četiri sezone imao ulogu trenera-igrača u banjalučkom Željezničar Sport-team, koji je sezonu završio na desetom mjestu Prve lige Republike Srpske. Proces prilagođavanja Krunića na novu sredinu ne bi trebao da bude pretežak jer je već u prethodnom klubu stekao naviku da radi za mladim igračima, čija će afirmacija po riječima prvog čovjeka Krupe Draška Ilića biti glavni zadatak Krupe u narednom periodu.

"Nismo imali dilemu, ali trebalo je ispoštovati obaveze Krunića prema svom bivšem klubu, koji je tek ovog vikenda završio šampionat. Zajedno smo lako pronašli zajednički jezik. Očekujemo pojačanja, koja će u narednih nekoliko dana doći u klub. Želimo još jedan iskorak, imamo sve isplanirano kada su u pitanju pripreme, dvije godine smo uspješno plovili Premijer ligom Bosne i Hercegovine, tako će biti i trećom, a pored toga ponosni smo na sve transfere koje smo napravili, a i njih će biti još"-izjavio je danas Draško Ilić

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji je za našu zemlju upisao šest nastupa je povodom današnjeg predstavljanja izjavio: "Hvala rukovodstvu Krupe što mi je ukazalo povjerenje. Nadam se da ćemo imati uspješnu saradnju, imamo slične poglede na fudbal i vjerujem da možemo napraviti iskorak. Prvi cilj je afirmacija mladih igrača, a drugi plasman između petog i osmog mjesta."

Učitaj još novosti