10. 06. 2018 - 19:40
OD NAJVEĆEG TALENTA U EVROPI DO PROPALICE: "Nakon svega, ipak...
907
Shares
OD NAJVEĆEG TALENTA U EVROPI DO PROPALICE:

KAKVA PRIČA

OD NAJVEĆEG TALENTA U EVROPI DO PROPALICE: "Nakon svega, ipak sam sretan čovjek"

Sport.ba
10. 06. 2018 - 19:40
0
Shares

Mnogo talenata propalo je radi nemara i stvari nevezanih za nogomet, a Andy van der Meyde je samo jedan od njih. Kada se na evropskim terenima u dresu holandskog velikana Ajaxa pojavio Andy van der Meyde mnogi su u njemu vidjeli novu veliku zvijezdu fudbala u ovoj zemlji. Važio je za ogromnog talenta, ali je karijeru uništio lagodnim životom. Međutim, nakon odlaska iz Ajaxa i potpisa za Inter 2003. godine, stvari u životu ovog fudbalera su se izmijenile u korijenu i sve mu je bilo bitnije od fudbala.

vandermeyde

Potpuni pad u karijeri Van der Meyde je doživio tokom četverogodišnjeg boravka u Evertonu. U četiri godine odigrao je samo 20 utakmica,a sve ga je više zanimalo od fudbala.

"Izazio bih vani i pio. Nisam mislio o fudbalu jer ga nisam ni igrao. Bio sam u velikoj depresiji, a usput sam se i kockao", rekao je Van der Meyde u izjavi za BBC. Dolaskom u Liverpool je ovisnost o piću i tabletama postala još jača. Konstantno je izlazio, fudbal je bio nebitan, a iz noći u noć je bio sa drugim ženama.

andy-van-der-meyde-117565

"Kupio sam „Ferrarija“ u Liverpoolu i prvo mjesto gdje sam otišao je „Newz Bar“, popularno mjesto u ovom gradu. Nakon što sam se nekoliko sati opijao, odvezao sam se do drugog bara. To nije bilo pametno, ali ja sam to želio. Vidio sam tu brinetu Lisu i potpuno sam se navukao na nju. Bila je divlja i luda . Ženi sam zbog nje lagao kako sam povrijeđen i da se idem u hotel odmoriti. Varao sam je sa Lisom i brak mi je pukao zbog toga", rekao je holandski fudbaler u razgovoru za The Sun.

Supruga je ubrzo otkrila prevaru i napustila ga je, ali on je nastavio sa brzim životom, alkoholom i mijenjanem žena. Pilule za spavanje u kombinaciji sa alkoholom su ga držale budnim po cijelu noć, a krao ih je iz ormara od klupskog ljekara. Nakon otkaza 2009. godine u Evertonu počeo je koristiti i kokain. Sedam dana u nedjelji je konstantno bio drogiran, a nakon nekoliko mjeseci je shvatio da mu život ide u pogrešnom pravcu.

andy-1609300a

Vratio se u Holandiju, ali iako je potpisao za PSV, povratka fudbalu nije bilo i u 32. godini je završio karijeru. Sada je Van der Meyde na novom početku. Sa 38 godina ima svoj „You Tube“ kanal gdje su mu gosti neki od bivših fudbalera, a pokrenuo je i vlastitu modnu liniju. Problemi sa depresijom i ovisnošću o drogama i alkoholu su prošlost. Živi ugodan život sa dvije kćerke i maksimalno koristi svaki životni trenutak. Srećom, shvatio je na vrijeme da mu život ide u propast i riješio se svih oblika ovisnosti, te je sada sasvim sretan čovjek.

 

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti