10. 06. 2018 - 19:31
NIJEMAC ZALUDIO EVROPU: Na meti svih evropskih velikana!
907
Shares
NIJEMAC ZALUDIO EVROPU: Na meti svih evropskih velikana!

ODLIČAN IGRAČ

NIJEMAC ZALUDIO EVROPU: Na meti svih evropskih velikana!

Sport.ba
10. 06. 2018 - 19:31
0
Shares

Kako prenosi španski "Mundo Deportivo", fudbaler Schalke 04 Thilo Kehrer je zaludio Evropu. U sezoni za nama upisao je 28 nastupa u Bundesligi, a sa ekipom sa "Veltins Arene" se domogao drugog mjesta na tabeli. Postigao je i tri pogotka, iako je uglavnom štoper, može da se snađe i po desnom boku u odbrani. 

2chg-de2rqp-l

Svojim partijama skrenuo je pažnju brojnih klubova, šuška se da ga prate Barcelona i madridski Real, a prema pisanju pomenutog španskog lista sada je interesovanje za njegove usluge pokazao i Juventus. Kherer je prošao sve omladinske selekcije Njemačke, upisao je i devet nastupa za U21 reprezentaciju, a u tri navrata je nosio i kapitensku traku u uzrastu do 21 godine.

thilo-kehrer-germany-u21-v-kosovo-u21-uefa-m4s7d4-1w5cl

Nema sumnje da je pred njim lijepa budućnost, vidjećemo ko će prvi do njegovog potpisa, za Schalke bi bilo bolje da ne komplikuje puno, kako su u prošlosti zbog loših odluka ostajali bez kvaliltetnih igrača bez ikakvog obeštećenja za njihove usluge. Podsjetimo da su ih po isteku saradnje napustili Sead Kolašinac, Leon Goretzka i Joel Matip, a to će ovog ljeta izvjesno učiniti i Max Meyer.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti