09. 06. 2018 - 19:34
Skandal u Nigeriji tik uoči utakmice s Hrvatskom: Selektor...
907
Shares
Skandal u Nigeriji tik uoči utakmice s Hrvatskom: Selektor iznio izuzetno teške optužbe

OPTUŽIO NOVINARE

Skandal u Nigeriji tik uoči utakmice s Hrvatskom: Selektor iznio izuzetno teške optužbe

Sport.ba
09. 06. 2018 - 19:34
0
Shares

Sedam dana prije utakmice Hrvatska - Nigerija u Kalinjingradu nigerijski selektor Gernot Rohr optužio je tamošnje novinare da neistinama ruše dobru atmosferu u reprezentaciji.

Rohr je 65-godišnji Nijemac koji je s Nigerijom suvereno prošao afričke kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, ostavivši u završnom krugu u skupini iza sebe Zambiju, Kamerun i Alžir. Na klupu Super Orlova stigao je avgustu 2016. godine, ali s obzirom na ozračje koje vlada teško je očekivati da će se tamo i zadržati, nevezano za rezultat kojeg napravi u Rusiji.

Šta to tačno ne štima, prema njegovom mišljenju, Rohr je iznio u razgovoru za njemački "Die Welt". Neke je novinare optužio da uzimaju novac od igrača kako bi pisali apologetske tekstove u njihovu korist, a na njegov intervju morao je reagirati i Nigerijski nogometni savez koji se izvinio novinarima.

nigerija-selektor-rohr

"Znam da neki novinari primaju novac i poklone od igrača i menadžera. To znaju svi u Nigeriji", kazao je Rohr i nastavio: "Vodim ovu fenomenalnu momčad dvije godine i s većinom novinara nemam problema. No, postoje i oni koji sramotno izvještavaju o nigerijskoj reprezentaciji. Prije neki dan su jedne novine objavile priču da postoje brojne frakcije u timu te da su za to krivi moj kapiten John Mikel Obi i Ogenyi Onazi. Onda sljedeći dan objave da uzimam mito od igrača kako bi igrali u početnoj postavi. To sve nije istina", kazao je njemački stručnjak, koji u karijeri nikad nije vodio njemački klub.

Trenirao je Bordeaux, Nicu i Nantes, švicarski Young Boys te reprezentacije Nigera, Gabona i Burkine Faso. Na Svjetskom prvenstvu u Rusiji Nigerija će u skupini D nakon okršaja s Hrvatskom suprotstaviti se Islandu, a onda u posljednjem kolu i Argentini. 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti