05. 06. 2018 - 20:56
Nekadašnji šampion potpuno potonuo: Bahato prekidao novinare,...
907
Shares
Nekadašnji šampion potpuno potonuo: Bahato prekidao novinare, a onda bacio u očaj sve fanove

VJEROVATNO PROPUŠTA WIMBLEDON

Nekadašnji šampion potpuno potonuo: Bahato prekidao novinare, a onda bacio u očaj sve fanove

05. 06. 2018 - 20:56
0
Shares

Novak Đoković je u spektakularnom četvrtfinalu Roland Garrosa izgubio s 1:3 (3:6, 6:7, 6:1, 6:7) od 72. tenisera svijeta, Marca Cecchinata. Nekadašnji prvi reket svijeta je odigrao meč s mnogo oscilacija, mučile su ga i povrede, pa je doživio neočekivan poraz.

Novak na taj način nije uspio da se plasira u deveto polufinale u Parizu, dok je Italijan nastavio turnir karijere i u borbi za finale će igrati s Dominicom Thiemom. U srijedu će se za polufinale boriti i najbolji hrvatski teniser Marin Čilić. Njegov dvoboj protiv Argentinca Juana Martina del Potra na rasporedu je kao drugi od 14 sati na terenu Suzanne Lenglen. Na središnjem terenu će se za drugo mjesto u polufinalu boriti Španac Rafael Nadal i Argentinac Diego Schwartzman, 12. igrač svijeta.

Osvajač 12 titula na Grand Slamu održao je presicu odmah nakon neočekivanog poraza, a svjetski mediji tvrde da je Nole bio vidno nervozan. Tako je novinare prekidao na pola pitanja te ljutito odgovarao kratkim rečenicama.

"Sačuvao je smirenost i nevjerovatno je dobro igrao u važnim trenucima", rekao je teniser iz Srbije o igri današnjeg rivala. Onda je uslijedilo pitanje je li mogao nešto bolje napraviti tokom meča.

"On je igrao izuzetno, sve čestitke Marcu. Izašao je i sjajno počeo, a meni je bilo potrebno vrijeme da se opustim. Nakon što sam se zagrijao, bilo je bolje, ali nisam mogao realizirati prilike koje sam imao. U nekim trenucima nedostajalo mi je i sreće. Nikad mi nije bilo teško nekome čestitati i zagrliti ga'', kazao je nekadašnji prvi reket svijeta.

Potom je zabrinuo sve svoje fanove istakavši da nije siguran hoće li se uopće pojaviti na trećem Grand Slamu sezone, Wimbledonu.

"Ne znam hoću li igrati na travi ove sezone. Nije ništa ozbiljno, ali ne bih želio o tome još pričati", zagonetno je zaključio Nole.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti