05. 06. 2018 - 16:35
OTKRIVEN PRAVI RAZLOG ZIDANEOVOG ODLASKA: Bio je to žestok...
907
Shares
OTKRIVEN PRAVI RAZLOG ZIDANEOVOG ODLASKA: Bio je to žestok sukob s Perezom, a samo zbog ove igračine

THE SUN

OTKRIVEN PRAVI RAZLOG ZIDANEOVOG ODLASKA: Bio je to žestok sukob s Perezom, a samo zbog ove igračine

Sport.ba
05. 06. 2018 - 16:35
0
Shares

Legendarni francuski fudbaler Zinedine Zidane 31. maja saopštio je kako napušta mjesto trenera Real Madrida. Zizou je trener Kraljeva postao u januaru 2016. godine i za više od dvije godine osvojio je tri titule šampiona Evrope te jednu u domaćem prvenstvu. 

"Jučer sam razgovarao sa predsjednikom i pokušao sam objasniti o čemu razmišljam. Malo je čudno... ali mislim da ova ekipa treba da nastavi pobijeđivati i igrati dobro. Ali isto tako mislim i da joj treba promjena, neke druge metode i drugi načini, i zato sam donio ovu odluku", rekao je Zidane.

"Volim ovaj klub i ovog čovjeka pored sebe. Zahvalan sam mu što mi je dao priliku da vodim klub. Ostvario mi je snove, ali sve se mijenja i zato sam donio odluku da odem."

florentino-perez-zinedine-zidane-900972Zidane je Real Madrid vodio 149 puta, a zabilježio je 104 pobjede. Odmah su krenule i glasine šta je tačan razlog napuštanja "Santiago Bernabeua". Zizou je nakon odlaska izjavio kako je jedini razlog taj što nema više motiva da vodi ovaj tim, te kako su Realu potrebne nove stvari, ali egipatski milijarder Naguib Sawiris tvrdi drugačije. Naime, on je izjavio kako će bivši francuski fudbaler voditi reprezentaciju Katara, i to 2022., kada oni budu domaćini Svjetskog prvenstva.

"Zidane će voditi Katar i sa njima će početi pripreme za Svjetsko prvenstvo 2022, kojemu je Katar domaćin. Plata će mu biti 50 miliona eura, a ugovor će potpisati na četiri godine", navodi milijarder. Bila bi to čak pet puta veća plata za Zidanea, obzirom da je u Realu zarađivao 10 miliona eura godišnje.

Prema pisanju "The Suna", Zidane je dao ostavku jer se razišao s predsjednikom Florentinom Perezom oko transfer politike. Zidane je navodno jako želio Edena Hazarda iz Chelseaja, ali mu to uprava nije željela omogućiti. Sad već bivši francuski trener nekoliko puta je javno rekao da bi volio vidjeti Belgijanca u timu i navodno je inzistirao na njegovu dovođenju.

Međutim, Perez je insistirao na dovođenju Davida de Gee, ali Zidane ga je uvjeravao da je Keylor Navas pravi golman za Real i da nema potrebe za dovođenjem čuvara mreže iz Manchester Uniteda. Zidane i Perez o tome su navodno razgovarali prošle srijede, a Francuz se u jednom trenutku ustao i rekao: "Gotovo je, odlazim. Sad se ti brini o timu".

Sljedećeg dana Zidane je sazvao izvanrednu press konferenciju i obznanio svoju odluku. Nakon toga se pojavila informacija da je Zidane otišao iz Reala zbog 200 miliona eura, koliko mu katarski nogometni savez navodno nudi za četiri godine ako postane njihov selektor. Da li će do ovoga i doći, pokazat će vrijeme...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti