04. 06. 2018 - 14:58
Červar okupio igrače uoči duela sa Crnogorcima: Slažemo novu...
907
Shares
Červar okupio igrače uoči duela sa Crnogorcima: Slažemo novu reprezentaciju i idemo po plasman na SP!

OPTIMIZAM U REDOVIMA KAUBOJA

Červar okupio igrače uoči duela sa Crnogorcima: Slažemo novu reprezentaciju i idemo po plasman na SP!

Sport.ba
04. 06. 2018 - 14:58
0
Shares

Hrvatski rukometni reprezentativci okupili su se u Zagrebu uoči puta u Osijek gdje će igrati prvu od dvije kvalifikacijske utakmice protiv Crne Gore za plasman na Svjetsko prvenstvo. Reprezentaciji će se naknadno priključiti Krešimir Kozina, Manuel Štrlek, Marko Mamić i Lovro Mihić koji su jučer igrali posljednje ovosezonske utakmice za svoje klubove.

S početnog popisa od 20 igrača, na ovoj akciji zbog povrede neće biti kapitena Domagoja Duvnjaka, a umjesto njega je pozvan Ivan Slišković koji se priključuje reprezentaciji prvi put nakon Olimpijskih igara u Riju. Naknadno je također pozvan i rukometaš PPD Zagreba Valentino Ravnić. Selektor Lino Červar obratio se javnosti prilikom dolaska na okupljanje te se osvrnuo na sljedećeg protivnika.

„U trenutku smo kada je pred nama najvažniji zadatak – plasman na Svjetsko prvenstvo. Protivnik nam je Crna Gora i želim odmah reći da s optimizmom moramo ići u te susrete. Međutim, ako želimo pobijediti, moramo biti vrlo koncentrirani“, rekao je Červar pa podijelio par dojmovi o protivniku: „Crna Gora je jako homogenizirana u zadnje vrijeme iako ih svih podcjenjuju. Vidjelo se da su dobri i na Europskom prvenstvu, neovisno o plasmanu. Znamo da imaju nekoliko vrlo vrsnih igrača koji igraju u inozemstvu, na to treba jako obratiti pažnju."

Izbornik Červar, kojem je ovo drugi mandat na klupi hrvatske rukometne reprezentacije, svjestan je stanja u svlačionici gdje neće biti Domagoja Duvnjaka zbog ozljede, a ni Manuel Štrlek nije u potpunosti spreman.

„Polako slažemo novu reprezentaciju s novim igračima, prvenstveno mislim na mlade igrače. Imamo pred sobom cilj da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo i da tamo pokažemo jednu novu Hrvatske. Predstoji nam mnogo posla. Svjestan sam toga i toga sam se prihvatio sa suradnicima. Trebamo što prije napraviti respektabilnu reprezentaciju koja će odisati ogromnim entuzijazmom, posvećenošću, čvrstinom“, kaže 67-godišnji stručnjak i zaključuje da će pravi ispit za nove reprezentativce biti Mediteranske igre.

Hrvatska prvi dvoboj kvalifikacija protiv Crne Gore igra 9. juna u osječkoj dvorani Gradski vrt s početkom u 20 sati, a ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 70 i 100 kuna. Uzvratni susret igra se u Podgorici pet dana kasnije.

Pogledajte popis igrača za nadolazeći dvomeč s Crnogorcima.

1. Ivan Stevanović – Kadetten Schaffhausen

2. Marin Šego – MOL-Pick Szeged

3. Mate Šunjić – CSM Bucuresti

4. Manuel Štrlek – PGE Vive Kielce

5. Lovro Mihić – SPR Wisla Plock

6. Valentino Ravnić - RK PPD Zagreb

7. Zlatko Horvat – RK PPD Zagreb

8. Josip Božić Pavletić – RK PPD Zagreb

9. Marino Marić – MT Melsungen

10. Krešimir Kozina – Frisch Auf Göppingen

10. Leon Šušnja – RK PPD Zagreb

11. Marko Mamić – PGE Vive Kielce

12. Damir Bičanić – RK PPD Zagreb

13. Halil Jaganjac – RK Metalurg

14. Ivan Slišković - RK Celje Pivovarna Laško

15. Luka Cindrić – RK Vardar

16. Domagoj Pavlović – RK PPD Zagreb

17. Igor Karačić – RK Vardar

18. Luka Stepančić – Paris Saint-Germain Handball

19. Jakov Vranković – Grundfos Tatabánya KC

20. Alen Blažević – MOL-Pick Szeged

(Sport.ba)

Učitaj još novosti