02. 06. 2018 - 16:36
KLOPP ŠALJE 120 MILIONA U KATALONIJU: Na korak od dovođenja...
907
Shares
KLOPP ŠALJE 120 MILIONA U KATALONIJU: Na korak od dovođenja zvijezde Barcelone!

KLOPP NEZAUSTAVLJIV

KLOPP ŠALJE 120 MILIONA U KATALONIJU: Na korak od dovođenja zvijezde Barcelone!

Sport.ba
02. 06. 2018 - 16:36
0
Shares

Klopp na izuzetan način radi pripremu ekipe za narednu sezonu u kojoj ima visoke ambicije. Stigao je Brazilac Fabinho na "Anfield" ovog ljeta, kada se očekivalo da će pojačati Atletico Madrid, on je skrenuo ka Liverpoolu i parafirao sa "Redsima" višegodišnju saradnju.

Uprava kluba nakon njegovog angažovanja nastavlja potjeru za novim pojačanjima, a jasno je da žele i jednog ofanzivnog fudbalera, kako bi pojačali konkurenciju u napadačkoj liniji. Najveća želja Jurgena Kloppa je krilni fudbaler Barcelone Ousman Dembele, koji je prošlog ljeta za oko 120 miliona stigao u Kataloniju iz Borusije Dortmund. Ipak, njegovu debi sezonu na "Camp Nou" oblježile su povrede, pa su se često pojavljivale i priče da bi mogao da promjeni sredinu ovog ljeta, uprkos velikoj količini novca koju je Barca utrošila na njegovo angažovanje.

nintchdbpict000384424342-e1518603407810

Sada je Klopp spreman da ga dovede u redove svoje ekipe, a kako bi se približio realizaciji transfera, Klopp je odlučio da porazgovara sa majkom fudbalera Barcelone, kako bi mu ona pomogla da ubijede Dembelea da se njegova budućnost nalazi na "Anfield Roadu".

Vidjećemo da li će taktika njemačkog stratega upaliti, ali jedno je sigurno, nema sumnje da bi Dembele bio vrhunsko pojačanje za "Redse", koji su ovog ljeta riješili da potroše koliko god novca je potrebno, kako bi naredne sezone pružali još bolje partije. Zaista će biti zanimljivo vidjeti kako će izgledati Liverpool naredne godine.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti