01. 06. 2018 - 12:10
VELIKE PROMJENE NA ALLIANZ ARENI: Bayern se odriče 4 prvotimca!
907
Shares
VELIKE PROMJENE NA ALLIANZ ARENI: Bayern se odriče 4 prvotimca!

NOVE IDEJE ZA NAREDNU SEZONU

VELIKE PROMJENE NA ALLIANZ ARENI: Bayern se odriče 4 prvotimca!

Sport.ba
01. 06. 2018 - 12:10
0
Shares

Christian Falk, novinar njemačkog "Bilda", objavio na svom "Twitter" nalogu da je Bayern spreman da proda četvoricu prvotimaca ukoliko na njihovu adresu dođe bogata ponuda.

Poznato je da bi Juan Bernat mogao da ide iz Minhena, on jednostavno nema mjesta u ekipi pored Davida Alabe, u minuloj sezoni je i Rafinha češće dobijao priliku od njega po lijevom boku u odbrani, jasno je da je vrijeme za promjenu. Za njega je Juve pokazao interesovanje, vidjećemo gdje će Španac završiti.

4841f75400000578-5282951-image-m-37-1516262552762

On je samo jedno o četiri imena na listi koju je pomenuti Falk objavio, tu je i nova meta Liverpoola, Jerome Boateng. Njemac je izjavio da je spreman za nove izazove, u Nemačkoj je osvojio u više navrata sve što se moglo osvojiti, domogao se i trofeja u Ligi šampiona, te nema sumnje da mu preostaje jedino da se okuša ponovo u Premier ligi, gdje ima titulu sa Cityem, ali ni te sezone nije bio pretferano bitan faktor na "Etihadu".

jeooome

Treći čovjek na listi je Arturo Vidal, koji je zbog učestalih povreda stavljen na transfer listu. Poznata je i cijena, Bavarci za njega traže 50 miliona eura, zainteresovanih strana itekako ima, jedino Chelsea neće moći da ga angažuje, jer naredne sezone neće igrati Ligu šampiona, pa u trci ostaju Manchester United, Inter i Napoli, kao glavni favoriti za njegov potpis.

arturo-vidal-cropped-1rdd1z5z8a5jp1bo3iv5al3q9n

Najveće iznenađenje na listi koju je objavio novinar "Bilda" je svakako reprezentativac Španije Thiago Alcantara. Bivši igrač Barcelone je posebno pod Carlom Ancelottijem eksplodirao, kod Heynckesa nije bio toliko u prvom planu, a izgleda da i Niko Kovač vjeruje da može bez njega.

thiago-alcantara-800-445

Ipak, ako za Vidala traže 50 miliona eura, nema sumnje da će za Alcantaru tražiti još više, možda i duplo. Hoće li Bavarci dobiti dovoljno dobre ponude za ove igrače ostaje da vidimo

screenshot-1

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti