31. 05. 2018 - 19:51
WENGER OSTAVIO EMERYU PROBLEM KOJEG ĆE TEŠKO RIJEŠITI:...
907
Shares
WENGER OSTAVIO EMERYU PROBLEM KOJEG ĆE TEŠKO RIJEŠITI: Pogledajte o čemu je riječ!

NEZAVIDNA SITUACIJA ZA EMERYA

WENGER OSTAVIO EMERYU PROBLEM KOJEG ĆE TEŠKO RIJEŠITI: Pogledajte o čemu je riječ!

Sport.ba
31. 05. 2018 - 19:51
0
Shares

Najveći problem sa kojim bi Unai Emery mogao da se suoči u Arsenalu je podjeljena svlačionica. Ovo je naslijedio od Wengera, česte svađe među igračima i prije svega upiranje prstom u Mesuta Ozila, da mu nije stalo i da je jednostavno izgubio svaki motiv. U pozadini svega krije se njegov kolosalni ugovor.

sei-7133040-e1527150156396

Naime, Njemac je uspio da izganja ugovor na tri i po godine vrijedan blizu 20 miliona eura. To je potpuno podijelilo igrače, Ramsey sada odbija ponudu jer bi bio mnogo manje plaćen od Njemca, a Emery želi da Velšanin bude jedan od ključnih igrača tima.

Kolika je razlika između Ozila i ostatka ekipe neka posvjedoči ova činjenica. Prvi najplaćeniji poslije Njemca je Aubameyang koji zarađuje gotovo duplo manje, a Mikhtaryan i Lacazette imaju tri puta manju platu od Ozila.

To je kamen spoticanja koji je ostavio Wenger u strahu da će poslije Sancheza, izgubiti i Ozila, ali u tom trenutku je vjerovao da će ostati u klubu. Sada Emery mora da smiri strasti, ali i da ubijedi Ramseya da prihvati novi petogodišnji ugovor inače će Velšanin narednog ljeta otići kao slobodan igrač.

8-aaron-ramsey

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti