30. 05. 2018 - 18:11
Andrea Stramaccioni preuzima bivšeg prvaka Evrope!
907
Shares
Andrea Stramaccioni preuzima bivšeg prvaka Evrope!

NAKON NEUSPJEHA

Andrea Stramaccioni preuzima bivšeg prvaka Evrope!

Sport.ba
30. 05. 2018 - 18:11
0
Shares

AstonVilla nije uspjela da se domogne najelitnijeg takmičenja u Engleskoj nakon poraza u odlučujućoj utakmici. Uprava Ville po svemu sudeći donijela je odluku o izboru novog trenera za narednu sezonu. Kako prenosi italijanski ''Calciomercato'', Andrea Stramaccioni je veoma blizu prelaska na klupu engleske Aston Ville!

Tim iz Birminghama koji je davne 1982. godine bio na krovu Evrope, nije uspio da se na kraju minule sezone vrati u Premier ligu, pošto je u finalu play offa u Championshipu poražen na ''Wembleyu'' od Jokanovićevog Fulhama sa 1:0. Poslije tog poraza, u Aston Villi žele novu energiju na klupi, a po svemu sudeći izbor je pao na 47-godišnjeg Italijana, koji bi zamijenio deset godina starijeg Stevea Brucea.

andrea-stramaccioni-udinese-manager-3310739

On je trenersku karijeru počeo u Interu, potom nastavio u Udineseu, a posljednja dva angažmana imao je van Italije - u Panathinaikosu i Sparti iz Praga. Iako se prošle sezone nije proslavio ni u Evropi (eliminisan od Zvezde u kvalifikacijama za Ligu Evrope), kao ni u šampionatu Češke, postao je sada zanimljiv i Englezima. Kao jedan od njegovih aduta za angažman u Aston Villi, osim trenerskih kvaliteta, pomenuti izvor navodi i to što odlično govori engleski jezik, s obzirom da je godinu dana proveo u Los Angelesu na usavršavanju.

Može li Villa sa novim trenerom ostvariti cilj koji nisu uspjeli ove godine, ostaje da vidimo.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti