29. 05. 2018 - 22:36
Emeryjev Arsenal dobiva konture: Dva potpisa pred parafom,...
907
Shares
Emeryjev Arsenal dobiva konture: Dva potpisa pred parafom, dovodi i zvijezdu PSG-a

NAVODNO U IGRI RABIOT

Emeryjev Arsenal dobiva konture: Dva potpisa pred parafom, dovodi i zvijezdu PSG-a

Sport.ba
29. 05. 2018 - 22:36
0
Shares

Unai Emery pred sobom ima vjerovatno najteži zadatak trenerske karijere – zamijeniti Arsene Wengera u Arsenalu nakon dvije izuzetno neuspješne sezone. Neće mu biti lako jer je francuski menadžer iza sebe ostavio gubitnički mentalitet, kojim je valjda zarazio cijelu momčad, te gomilu dugova.

Topnicima ne prijeti bankrot, naprotiv, i dalje su solventni, jedino što će novi šef imati nešto manji budžet od starog. Djelomično zato i što mu je stari sve potrošio prije odlaska s Anfielda. Dovedeni su Aubameyang, Lacazette i Mkhitaryan za ogromnu lovu unazad godinu dana pa će ovo ljeto Emery imati samo 60 miliona funti na raspolaganju. Hoće li biti dovoljno za sve njegove želje? Sumjamo…

Za početak najavio je kako će dovoditi iskusnije igrače koji mogu odmah uskočiti u udarnu momčad jer Wengerovi klinci lijepo igraju, ali za ozbiljnije trofeje im ipak treba malo iskustva. Petr Cech ima iskustva i na pretek, ali visoka godina proizvodnje predstavlja mu sve veći problem za branjenje na ovoj razini i Emery razmišlja o novom čuvaru mreže, navodno će to biti Bernd Leno, moguće je već ove sezone, ali izglednije je kako će doći dogodine jer Topnici ove neće imati novca za njega.

Dva potpisa već polako privodi kraju, riječ je o Stephaneu Lichtsteineru, desnom beku Juventusa koji bi trebao doći besplatno po isteku ugovora te braniču grčke reprezentacije i dortmundske Borussije Sokratisu Papasthaopoulosu, koji će koštati između 16 i 18 miliona eura.

22

Želio bi se ujediniti i s nekoliko imena s kojima je prošle sezone dijelio svlačionicu, ali s ovim budžetom oni će mu biti preskupi. Pričalo se o Marcu Verattiju, ali njega može zaboraviti, jedina šansa mu je Adrien Rabiot koji navodno želi isprobati otočke travnjake te ne bi imao ništa protiv Londona. Ofanzivni dio momčad prošao je temeljnu rekonstrukciju u protekla dva prijelazna roka pa ga Emery vjerovatno neće previše mijenjati. Udarna četvorka trebala bi ostati ista…

(Sport.ba)

Učitaj još novosti