29. 05. 2018 - 22:17
Ranjeni palestinski nogometaš zavapio: Rane nisu zaliječene,...
907
Shares
Ranjeni palestinski nogometaš zavapio: Rane nisu zaliječene, Messi ne igraj protiv zločinaca!

PRED DUEL ARGENTINE I IZRAELA

Ranjeni palestinski nogometaš zavapio: Rane nisu zaliječene, Messi ne igraj protiv zločinaca!

Sport.ba
29. 05. 2018 - 22:17
0
Shares

Argentina je počela s pripremama za Mundijal, a bura se još ne stišava. Selektor Sampaoli odlučio je ne uputiti poziv najboljem strijelcu Serije A Mauru Icardiju, a mnogi tvrde da je pravi razlog to što ga Messi ne želi u Rusiji.

Gaučosi bi trebali odigrati prijateljski susret 8. juna u Haifi protiv Izraela, a to bi im ujedno trebala biti i generalna proba za Mundijal. Kažemo trebali jer je meč iznenada došao pod znak pitanja.

argentina

Naime, 23-godišnji nogometaš iz Palestine Mohammed Khalil apelovao je na Argentince da otkažu pomenuti duel s Izraelom, obzirom da su izraelske snage ubile 102 Palestinca i ranile više stotina osoba tokom pucnjave tokom nedavnih demonstracija.

"Pozivam argentinski tim da se solidariše s nama i bojkotuje planiranu utakmicu s Izraelom, koji zauzima našu zemlju", poručio je Khalil za "The National". Fudbalska federacija Izraela je navodno platila Argentini čak tri miliona dolara da odigra ovaj meč, a ukoliko se Messi ne bi pojavio dobili bi samo pola iznosa.

"Nogomet je igra morala prije bilo čega drugog i nema ništa prijateljskog prema Izraelu koji je ubijao mirne demonstrante u Gazi. Zato argentinski tim treba da stoji pored nas s gvozdenom pesnicom. Naše rane još nisu zaliječene", dodao je mlađahni nogometaš koji je ranjen. Smatra da bi bojkot Messija mogao dati nadu njegovim sunarodnjacima u bolju sutrašnjicu. Treba naglasiti i to da su protiv odigravanja pomenute utakmice svoj glas dali i palestinski državnici, te tamošnji nogometni savez. Pitanje je kako će na sve ovo reagovati Messi i družina.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti