29. 05. 2018 - 21:34
Redsi se baš ne šale: Klopp sada krenuo po Bayernovu zvijezdu!
907
Shares
Redsi se baš ne šale: Klopp sada krenuo po Bayernovu zvijezdu!

ŽELE SJAJNOG VEZNJAKA

Redsi se baš ne šale: Klopp sada krenuo po Bayernovu zvijezdu!

Sport.ba
29. 05. 2018 - 21:34
0
Shares

Veliko pojačanje stiže na Anfield. Liverpool bi na ljeto trebao dovesti novog zadnjeg veznjaka, navode izvještaji iz Engleske. Redsi su na zimskom prijelaznom roku završili veliko potpisivanje, gdje su doveli Virgil van Dijka iz Southamptona, jer su se brzo pokrenuli kako bi pojačali svoju obranu na Anfieldu.

Holandski stoper je pomogao Redsima da završe u top četiri u drugom dijelu sezone i da stignu u finale Lige prvaka, gdje su u subotu izgubili od Real Madrida, no nogomet u Ligi prvaka im je obezbijeđen i sljedeće sezone. 

virgil-van-dijk-klopp

Međutim, bivša zvijezda Liverpoola, Hamman smatra kako je jasno da Redsima još uvijek treba kvalitetan zadnji vezni igrač, ako bi doista željeli da se natječu za top četiri pozicije koje vode u Ligu prvaka u nadolazećim sezonama. Govoreći za Liverpool Echo, Hamman je rekao: “Mislim da ih je Van Dijk poboljšao, mislim da je donio tempo i fizičku prisutnost u timu, ali mislim da im nedostaje veznjaka.”

“Mislim da im nedostaje neko u veznom redu i oni moraju dovesti nekoga ko će zaista zaštititi četvorku u odbrani. Mislim da  ih je Van Dijk poboljšao, ali ne toliko koliko mislim da ih treba poboljšati kako bi doista izazvali top četiri ekipe za naslov u sljedećim sezonama na dosljednoj osnovi.”

jorginho-1

Liverpool je završio na četvrtom mjestu u Premier ligi i osigurao kvalifikaciju za Ligu prvaka u prvoj sezoni Jurgen Kloppa u kojoj je bio zadužen na Anfieldu. Za novo pojačanje na ljeto spominje se Vidal iz Bayern Municha i Jorginho iz Napolija. Navodno je spreman poslati ponudu za Vidala.

Redsi su u subotu izgubili utakmicu u finalu Lige prvaka protiv Real Madrida sa 3-1, gdje je Loris Karius bio glavni krivac za ta dva gola, no što je tu je Liverpool mora graditi momčad za budućnost. Liverpool još uvijek nije osvojio svoj prvi trofej od imenovanja Jurgen Kloppa kao menadžera na Anfieldu u oktobru 2015. godine.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti