29. 05. 2018 - 14:35
APSOLUTNI HIT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Evropska judo federacija...
907
Shares
APSOLUTNI HIT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Evropska judo federacija uputila poruku Ramosu

NAKON DUELA SA SALAHOM

APSOLUTNI HIT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Evropska judo federacija uputila poruku Ramosu

Sport.ba
29. 05. 2018 - 14:35
0
Shares

Bila je to srceparajuća noć za Mohamed Salaha tijekom subotnjeg finala Lige prvaka. Nakon sjajne prvenstvene sezone u Liverpoolu, Egipćanin je imao priliku podići šestu evropsku krunu kluba i potaknuti svoju utrku za Zlatnu loptu. Na kraju, ipak to nije bilo suđeno. Salah je živahno započeo utakmicu u Kijevu, zadržavajući Real Madrid na svojim nožnim prstima uz Roberto Firmina i Sadio Manea.

Međutim, njihova igra je doživjela preuranjeni kraj tijekom sporne borbe sa Sergiom Ramosom u prvom poluvremenu. Branič Real Madrida je oborio Salaha na zemlju, ozlijedivši mu rame i na kraju je Egipćanin morao napustiti igru. Kako je vrijeme prolazilo, opći konsenzus je bio da je Ramosov duel sa Salahom bio pošten i da nije bilo namjere da Španac ozlijedi ili zanemari Liverpoolovu zvijezdu.

salah

Andrew Robertson je podijelio vrlo zanimljivo mišljenje o tom pitanju ističući: “Mislim da je ružno doskočio na rame, ali Ramos je prilično pametan, zar ne? Tražimo dlaku u jajetu ako govorimo da je to bio razlog zbog kojeg je Liverpool izgubio. To je nesretan slučaj. Nadam se da će se Salah vratiti veći i jači.”

Još uvijek nije sigurno hoće li Salah biti na Svjetskom prvenstvu ili ne, iako je pozitivno ažuriranje iz Egipta obradovalo mnoge. Međutim, rasprava o tom duelu Ramosa i Salaha još nije prestala, a vrlo neočekivana objava na Twitteru postala je viralna. Evropska judo organizacija je skupila neke lajkove na svojoj objavi o tom duelu Salaha i Ramosa.

Pišući meme o tom duelu, judo organizacija je navela da je Ramos koristio ‘Waki-gatame tehniku’ kako bi oborio Salaha na zemlju i pitali su zašto je ta tehnika legalna u nogometu, kada je ilegalna u judu. Pa, pošteno je reći da je ova objava zaradila neki publicitet.

Naravno, usporedba je malo nepravedna čak i ako je Judo više fizički i borbeni sport nego što je to nogomet. A za sva njihova znanja o borilačkim vještinama, navijači nogometa neće promijeniti svoje mišljenje na temelju objave Europske judo organizacije.

Osim toga, barem se Ramosovo ponašanje poslije utakmice činilo da pokazuje nevinost. Kapiten Real Madrida napisao je na Twitteru nakon utakmice: “Ponekad nogomet pokazuje svoju dobru stranu, a ponekad lošu. Prije svega, mi smo kolege profesionalci. Ozdravi brzo Salah. Budućnost te čeka.”

Fudbalski savez Egipta objavio je da će reprezentativac Mohamed Salah ove sedmice otputovati u Španiju na liječenje povrede ramene, koju je dobio u finalu Lige šampiona u kojem je u subotu njegov Liverpool poražen od Real Madrida sa 1:3.

Salah se povrijedio nakon pola sata utakmice u sudaru sa Realovim defanzivcem i kapitenom Sergiom Ramosom, te je morao napustiti igru. Sjajni Egipćanin, koji je ove sezone postigao 44 gola u svim takmičenjima za Liverpool, sada je ušao u trku sa vremenom kako bi pokušao da spreman dočeka Svjetsko prvenstvo koje će 14. juna početi u Rusiji.

“Bila je to teška noć, ali ja sam borac. Uprkos prognozama, uvjeren sam da ću biti u Rusiji da vas sve učinim ponosnima. Vaša ljubav i podrška će mi dati snagu koja mije neophodna“, poručio je Salah navijačima nakon finala Lige šampiona.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti