29. 05. 2018 - 10:22
Ramos već godinama pokušava slomiti Messija, Salaha je uspio...
907
Shares
Ramos već godinama pokušava slomiti Messija, Salaha je uspio isprve: Pogledajte startove za zatvor Realovog mesara!

BRUTALAN IGRAČ

Ramos već godinama pokušava slomiti Messija, Salaha je uspio isprve: Pogledajte startove za zatvor Realovog mesara!

Sport.ba
29. 05. 2018 - 10:22
0
Shares

Nogometaši Real Madrida prošle su subote osvojili titulu Lige prvaka nakon što su u finalu slavili 3:1 protiv oslabljenog Liverpoola. Podsjetimo, Redsi su u 30. minuti ostali bez Mohameda Salaha, kojeg je Sergio Ramos povrijedio pri jednom duelu. Već opjevani duel kapitena Reala i najboljeg igrača Premiershipa, nakon kojeg je omiljeni Egipćanin povrijedio lijevo rame zbog čega je upitan i njegov nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, povod je masovne peticije koja se proširila internetom.

Uvjereni kako je Sergio Ramos u klinču namjerno onesposobio Mohameda Salaha, više od 200 hiljada ljudi potpisalo je zahtjev kojim od Svjetske (FIFA) i Europske (UEFA) nogometne federacije traži da naknadno sankcioniraju prekršaj Realova kapitena. 

"Ponekad nogomet pokaže svoju dobru stranu, a ponekad i lošu. Iznad svega, mi smo profesionalci. Mohamede Salah, želim ti brz oporavak", objavio je Sergio Ramos na svojem službenom Twitter profilu. Ipak, uprkos upućenoj poruci podrške, peticija je uzela maha. Do objavljivanja tekućeg članka peticiju je imenom i prezimenom potpisalo 200 hiljada ljudi. 

"Sergio Ramos predstavlja strašan primjer budućim generacijama nogometaša. Umjesto da pošteno pobijedi, koristi se trikovima koji prkose duhu fer igre. Koristeći videosnimke utakmica, UEFA i FIFA trebaju poduzeti mjere protiv Sergija Ramosa i sličnih igrača", u opisu peticije napisao čovjek koji ju je i napravio.

Defanzivac Reala poznat je inače kao jedan od najgrubljih u svijetu, a sada su se neki prisjetili i prošlogodišnjeg finala Lige prvaka u Cardiffu, gdje je Real srušio Juventus sa 4:1 i odbranio titulu. Također maestralnom igrom u nastavku. Upravo tokom tog meča, tačnije u 31. minuti utakmice, Ramos se na sredini terena borio za loptu s Danielom Alvesom kojeg je srušio na identičan način kao i Salaha.

Srećom, Brazilac je izbjegao ozbiljniju povredu, ali se postavlja pitanje je li Ramos doista planirano želio eliminirati bivšeg igrača Barcelone, kao što je to uspio sa Salahom. I dok je u Cardiffu dobio žuti karton, u Kijevu ove godine prošao je bez opomene. Mažić je smatrao da to čak nije ni faul...

Ujedno, Ramos se veže za brojne incidente, a tokom finala u Kijevu latkom je udarao i tragičara Lorisa Kariusa. Ipak, Ramosova omiljena meta je niko drugi do Lionel Messi, koji već godinama trpi strašne startove Realove zvijezde. Znao je Španac i ranije pod tuš, upravo zbog startova nad Argentincem, ali ne odustaje. Srećom, čarobnjak s "Nou Campa" je znatno otporniji od Salaha, koji nije preživio ni prvi jači duel s prgavim kapitenom Kraljeva.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti