28. 05. 2018 - 20:47
Zavidni Ronaldo ukrao šou ljutitom Baleu: CR7 zaprijetio...
907
Shares
Zavidni Ronaldo ukrao šou ljutitom Baleu: CR7 zaprijetio Perezu i dobio žestoku

ODJECI NAKON KIJEVA

Zavidni Ronaldo ukrao šou ljutitom Baleu: CR7 zaprijetio Perezu i dobio žestoku "pljusku"!

Gol.hr
28. 05. 2018 - 20:47
0
Shares

Gareth Bale Realov je junak Kijeva. Velšanin se prometnuo u glavnu figuru finala Lige prvaka, odlučio je utakmicu dvama pogocima, od toga je onaj škaricama možda i najljepši u povijesti finalnih utakmica najelitnijeg UEFA-ina klupskog natjecanja.

Ovaj Real je najgora najbolja momčad svih vremena

Stoga je posve logično da sve kamere i objektivi budu upereni prema Velšaninu, ali nije dugo potrajalo, ukazao se Cristiano Ronaldo i ukrao mu šou. Bale je odlučio finale, ali Ronaldo se opet probio na naslovnice. Portugalac očito ne može istrpjeti da netko drugi bude glavna zvijezda, čak ni na jedan dan.

Ronaldo u finalu nije odigrao ništa posebno, pa je očito morao nešto napraviti da bi privukao pažnju medija i dospio u centar pažnje. Portugalac je nakon utakmice, kao slučajno, odaslao u eter rečenice kojima sugerira da namjerava napustiti Real. Povijest nam govori da ništa ne govori slučajno, njegove izjave i "tajming" pomno su smišljeni u radionici njegovih PR stručnjaka i agenata.

cristiano-ronaldo-florentino-perez-gareth-bale-afp

U ovakvim situacijama Ronaldo najčešće odigra "dupli pas" preko portugalske "A Bole", gdje osvane izjava ili pouzdana informacija iz Ronaldova tabora kojom zapali eter. Ronaldove insinuacije možete protumačiti kako želite, kao ucjenu ili prijetnju, sasvim svejedno, ali smisao i cilj su isti.

Ista priča ponavlja se već godinama, scenarij je gotovo u slovo isti: Ronaldo zaprijeti u pogodnom trenutku, Florentino Perez najprije zateže, pa šuti i pusti da se mediji ispušu, a onda na kraju popusti i da Ronaldu ono što traži, a to je povećanje plaće. Ronaldo se nakratko smiri, pa za pet ili šest mjeseci opet ista priča, počne potiho gunđati, slati sugestivne poruke preko "privatnih" novinara i onda se pred kraj sezone oglasi s novom porukom slična sadržaja.

Ronaldo je dosad svaki put dobio ono što je tražio, možda ne baš sve, ali glavninu toga jest. Hoće li ovaj put biti drugačije? Situacija je ipak drugačija jer Ronaldo više nije u cvijetu mladosti, ali teško da će Perez ostati kod stava da mu neće povećati plaću. Ronaldo je navodno razočaran činjenicom da nije najplaćeniji nogometaš na svijetu, a osjeća se kao najbolji. Uz to, zna se koliko je tašt i egocentričan, a i zavist je gadna stvar.

ronaldo1

Naravno, prst je uperen prema Lionelu Messiju koji u Barceloni prema novom ugovoru ima značajno veću plaću. Ronaldu smeta i konstantno spekuliranje medija da Perez želi dovesti Neymara ili Kyliana Mbappea u Real i obojici namjerava dati veću plaću nego što je on ima u ovom trenutku.

Španjolski mediji pišu da je Ronaldo poslao ultimatum Perezu sa sljedećim sadržajem: "Ako misliš da sam broj jedan, onda to moraš pokazati djelom, a ne riječima. Ako ne misliš, onda me pusti, ima dovoljno klubova koji misle da sam najbolji."

Perez je navodno udijelio "pljusku" Ronaldu, hladnokrvno mu je odgovorio da nema ništa protiv njegova odlaska, ali samo pod uvjetom da isplati klauzulu. Budući da se zna da Ronaldova klauzula iznosi milijardu eura te da je jasno kako nema kluba koji bi to isplatio, Ronaldo i Perez nalaze se u pat-situaciji.

real

Ako moramo prognozirati, poučeni prethodnim iskustvom, predviđamo da će se Perez i Ronaldo naći negdje na pola puta. Ronaldo možda neće dobiti plaću na razini Messijeve, ali opet će dobiti osjetnu povišicu i to će ga vjerojatno zadovoljiti barem na nekoliko mjeseci.

Tako je Baleova izjava da mora igrati svaki tjedan kako bi pokazao najbolje od sebe te da će stoga razmisliti gdje će nastaviti karijeru ostala u sjeni Ronaldova izljeva taština. Bale navodno ne traži povećanje plaće, čini se da je zadovoljan primanjima, već traži više respekta i bolji status u momčadi.

Kada je Zinedine Zidane izdiktirao sastav za finale Lige prvaka, Velšanin je navodno bio strašno pogođen što nije u prvih 11. Kasnije je ušao u igru i riješio utakmicu, radosno je proslavio golove, ali na dodjeli medalja opet se smrtno uozbiljio. Da nije presretan, pokazao je izjavom kojom je jasno proučio kako se osjeća i o čemu razmišlja. Vidi se da je razočaran i uvrijeđen.

ronaldo-bale

Da Bale kojim slučajem nije odigrao finale kako je odigrao, da nije postigao ta dva gola, da ih je recimo postigao Ronaldo ili netko drugi, pretpostavljamo da u Madridu nitko ne bi tugovao za njim. Bale se ionako cijelu sezonu nalazi na Realovoj izlaznoj transfer-listi u spekulacijama svih viđenijih španjolskih medija, svi su ga već vidjeli u nekom drugom klubu, no sada se situacija stubokom promijenila.

Kako to obično biva u Realu nakon što neki igrač odigra veliku utakmicu, dogodio se iznenadni zaokret, madridski mediji opet pišu panegirike o Velšaninu i sada malo tko inzistira na tome da bi bilo najbolje da pronađe novu sredinu. Navijači opet slave Balea i željeli bi njegov ostanak, a to je više nego jasna poruka Perezu, iskusnom liscu koji dobro zna osluhnuti bilo javnosti i na temelju toga povući potez koji će usrećiti navijače. 

Učitaj još novosti