26. 05. 2018 - 21:23
MONTPELLIER ZAUSTAVIO EVROPSKOG PRVAKA: Francusko finale!
907
Shares
MONTPELLIER ZAUSTAVIO EVROPSKOG PRVAKA: Francusko finale!

BLIZU JE BIO VARDAR

MONTPELLIER ZAUSTAVIO EVROPSKOG PRVAKA: Francusko finale!

26. 05. 2018 - 21:23
0
Shares

Ekipa Montpelliera pobijedila je Vardar rezultatom 27-28 i obezbjedila svefrancusko finale gdje će koplja ukrstiti sa ekipom Nantesa.

Montpellier je dobro otvorio utakmicu, pa je zahvaljujući Porteu i Truchanoviciusu u sedmoj minuti došao do vodstva od 3:1 nakon čega se aktuelni prvak Evrope vratio u desetoj minuti golom Cindrića. Prvo vodstvo na utakmici Vardaru je donio Ferreira Moraes u 14. minuti, bilo je 7:6 da bi nakon toga uslijedila serija 3:0 Montpelliera, pa je tako francuski tim preko Portea i dvaput Guigoua došao na plus dva, 9:7.

1773231-37462250-2560-1440

Sjajna igra Montpelliera se nastavila i u finišu drugog poluvremena kada je francuski klub preko Portea koji je pogodio u posljednjim sekundama prvog dijela došao do tri gola prednosti na poluvremenu, bilo je 14:11 za Montpellier. Francuzi su prednost od dva gola držali u nastavku, a sredinom drugog dijela došli su do plus tri 20:17. Vardar je do kraja pokušavao doći do preokreta, a u 29. minuti susreta Shishkarev je propustio zicer za izjednačenje, tačnije Gerard mu je odbranio udarac da bi u sljedećem napadu Stoilov pogodio za izjednačenje rezultata, 27:27.

Diego Simonet je 19 sekundi prije kraja pogodio za prednost Francuza 28:27, a Vardar u posljednjem napadu preko Borozana nije uspio pogoditi za produžetak, te je Montpellier ostvario plasman u finale.

hand-montpellier-s-envole-et-cloue-le-psg-au-sol

U finalu ih čeka Nantes koji je pobijedio PSG u prvom polufinalu sa 32:28, pa ćemo u sutrašnjem finalu u Kolnu gledati dva debitanta na Final fouru dok će u duelu za treće mjesto igrati PSG i Vardar, što će biti repriza prošlogodišnjeg finala.

Porte je vodio Francuze do pobjede sa osam golova dok je Guigou dodao sedam, a Richardson je susret završio sa šest postignutih pogodaka. Vincent Gerrard je imao sedam odbrana. Na drugoj strani Vuko Borozan i Luka Cindrić su postigli po šest pogodaka dok je Ivan Ćupić dodao pet, a Jorge Maqueda je susret završio sa četiri. Na golu su zakazali Arpad Šterbik i Strahinja Milić budući da su skupili svega pet odbrana.

Reklo bi se neočekivan rasplet Final Foura, s obzirom da su OSG I Vardar važili za najveće favorite,a borit će se za medalju bronzanog sjaja.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti