26. 05. 2018 - 17:02
DŽABA VAM NOVCI MOJI SINOVCI: Nantes priredio senzaciju i...
907
Shares
DŽABA VAM NOVCI MOJI SINOVCI: Nantes priredio senzaciju i uništio snove velikom PSG-u

PARIŽANI OPET BEZ FINALA LP-A

DŽABA VAM NOVCI MOJI SINOVCI: Nantes priredio senzaciju i uništio snove velikom PSG-u

Sport.ba
26. 05. 2018 - 17:02
0
Shares

Rukometaši Nantesa su napravili senzaciju i plasirali se u finale Lige prvaka izbacivši danas favorizovani PSG s 32:28. Kanarinci su u današnji duel ušli kao apsolutni autsajderi, ali su se izdigli i iznad svojih mogućnosti i savladali velike favorite.

Potpuno zasluženo idu u finale, jer su odigrali odličan meč. PSG tako i treću godinu zaredom, uprkos enormnim ulaganjima, neće moći doći do toliko željene titule prvaka Evrope. Nešto slično kao i u fudbalu...

Treba naglasiti da trijumf Nantesa nije ni u jednom trenutku dolazilo u pitanje, od samog početka su nametnuli svoj ritam, te vodili od dva do pet razlike tokom većeg dijela susreta. Istina, u samom finišu Parižani su prišli na samo minus jedan (29:28), ali je onda na scenu stupio sjajni golman Natesa Cyril Doumolin odbranivši dva zicera Mikkelu Hansenu i jedan Lucu Abalou.

Čak su uspjeli s dva igrača manje dati gol i otići na velikih 31:28. Do kraja je Doumolin odbranio još jedan zicer najskupljem timu svijeta i slavlje je moglo početi. Završilo je 32:28, a sjajan je bio Kiril Lazarov s osam postignutih pogodaka.

Legendarni Makedonac tako je postao najbolji strijelac završnih turnira svih vremena sa 59 pogodaka prestigavši Momira Ilića i Filipa Jichu koji su postigli po 56 pogodaka. Sve čestitke istinskom majstoru rukometne igre.

Osam pogodaka postigao je i Nicolas Tournat te uz golmana Doumolina to su bili glavni igrači, dok je šest pogodaka za ekipu koju predvodi Noka Serdarušić postigao Nedim Remili. Nantes će u sutrašnjem finalu igrati protiv boljeg iz današnjeg duela Montpeillera i Vardara, koji počinje u 18:00 sati.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti