25. 05. 2018 - 16:48
HAMILTON NE ŽELI POTPISATI NOVI UGOVOR: O čemu se radi ?
907
Shares
HAMILTON NE ŽELI POTPISATI NOVI UGOVOR: O čemu se radi ?

NEIZVJESNA SITUACIJA

HAMILTON NE ŽELI POTPISATI NOVI UGOVOR: O čemu se radi ?

25. 05. 2018 - 16:48
0
Shares

Sezona Formule 1 već je uveliko počela,trenutni lider je Hamilton,ali on je ovih dana u centru pažnje zbog nećeg drugog. Naime,vozač Mercedesa Lewis Hamilton nije još produžio ugovor sa ekipom, obje strane nisu saopštile zbog čega se to odlaže, ali članovi ostalih ekipa u Formuli 1 misle da je riječ o novcu.

Aktuelnom svjetskom šampionu na kraju sezone ističe ugovor, Mercedes mu je ponudio novi, ali on nije odlučio da li će potpisati. Mediji su spekulisali da Hamiltonov novi trogodišnji ugovor vrijedi 160 miliona dolara.

hamilton

"Jedino što mogu da zamislim je da se potpisivanje ugovora odlaže zbog novca. Mislim da se radi o suludoj cifri o kojoj je direktor Mercedesa Toto Wolff pričao, a zbog koje mu oči suze. Hamilton ima skup način života. On je četvorostruki svjetski prvak i sigurno nije jeftin. Pretpostavljam da to ima veze sa kašnjenjem", rekao je direktor Red Bulla Christian Horner.

f1-russian-gp-2015-christian-horner-red-bull-racing

Hamilton je juče rekao da ne žuri sa potpisivanjem novog ugovora i da "ako nije spreman ove nedjelje i ako nije spreman naredne nedjelje, onda nije spreman".

Britanac odaje utisak da jedino on odlučuje kada će potpisati. Wolff je rekao da to nije slučaj, ali nije dao krajnji rok.

"To je proces i ne želimo da pritiskamo jedni druge za potpisivanje dokumenta koje će se svakako dogoditi. To je u toku i u završnoj fazi. Dobacujemo se mejlovima oko detalja. Ne želim da postavim rok pošto ćete tada pitati zašto se to još nije dogodilo", naveo je Wolff.

tot-ac-202

Takođe postoje dileme oko angažmana i ostalih vozača u Formuli 1. Vozač Mercedesa Valteri Bottas nije obezbjedio novi ugovor, pošto mu stari ističe na kraju sezone, dok Daniel Ricciardo iz Red Bulla razmatra opcije za 2019. godinu. U Mclarenu se nadaju da će Fernando Alonso ostati, a Ferrari mora da odluči da li će zadržati Raikonena. Finac u oktobru puni 39 godina, ali je ovu sezonu počeo dobro.

Mediji su spekulisali da bi Hamilton mogao da pređe u Ferrari i vozi sa velikim rivalom Sebastianom Vettelom. "Ne bih imao ništa protiv. Prilično sam siguran da je Lewisov prioritet Mercedes. Sve drugo bi bilo veliko iznenađenje", naveo je četvorostruki svetski prvak Vettel. Hamilton se našalio da se prelazak u Fertari "ne bi dogodio", pošto Vettel ima pravo na veto prilikom dovodjenja vozača.

afp-afp-1338bc-98674164

Kakva će biti sudbina Lewisa Hamiltona i Mercedesa saznat ćemo u narednom periodu.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti