23. 05. 2018 - 16:17
Zbog nje Ronaldo izgleda i igra kao zvijer! Rigoroznom dijetom...
907
Shares
Zbog nje Ronaldo izgleda i igra kao zvijer! Rigoroznom dijetom se priprema i za finale u Kijevu

BESPRIJEKORNA FORMA

Zbog nje Ronaldo izgleda i igra kao zvijer! Rigoroznom dijetom se priprema i za finale u Kijevu

23. 05. 2018 - 16:17
0
Shares

Iako ima 33 godine, Cristiano Ronaldo i dalje igra kao da je u fizičkom vrhuncu karijere, a veliki razlog za to je njegova rigorozna dijeta. Uz fenomenalnu radnu etiku, peterostruki osvajač Zlatne lopte za svoju dobru formu može se zahvaliti i svojem strogom načinu prehrane. Ronaldo broji unos kalorija, međutim sumnjamo da se previše suzdržava tijekom obroka s obzirom na kalorije koje potroši tijekom treninga, a otkrio nam je i kakvu hranu jede za doručak, ručak i večeru.

 

The feeling of waking up like this @pestanacr7

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Za prvi dnevni obrok Portugalac konzumira šunku i sir, kroasane, tostove s avokadom, jogurt te nekoliko vrsta voća. Zvijezda Reala je priznala kako je tajna njegova uspjeha veći broj obroka, pa tako on ponekad konzumira hranu u manjim količinama do šest puta dnevno. Za ručak 33-godišnja zvijezda Reala preferira riblja jela, pa mu je tako najdraži bakalar s krompirom, jajima i lukom, a među dražim ribama nalaze mu se i sabljarka, lubin te orada.

 

My food!!!!!!!!!????

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Ronaldo je također izjavio kako izbjegava stvari koje su loše za njega, odnosno alkohol i slatkiše. Glavni kuhar portugalske reprezentacije nadodao je stvari bez kojih Ronaldo ne može: "Čaša crvenog vina, svježe voće, žitarice i mnoštvo salata."

 

Feliz Páscoa!????

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Tijekom treninga i utakmica, CR koristi posebna izotonična pića za hidraciju koja sadrže manje šećera od ostalih komercijalnih izotoničnih pića, a pića sadrže i mnoštvo elektrolita i vitamina B12 kako bi Ronaldo bio izdržljiviji. Ovakvu dijetu Ronaldo koristi i u pripremama za finale Lige prvaka koje se odigrava u subotu, 26. maja u Kijevu.

Vrhunski sportisti u svoju će prehranu uvrstiti hranu koja će njihovu izvedbu podići na višu razinu, a za jedan od sastojaka ipak ističu da spada među najvažnije suplemente. To je riblje ulje. Ono nastaje iz tkiva plave ribe, a smatra se da utječe na prevenciju i tretiranje upalnih procesa u ljudskom tijelu zahvaljujući omega-3 masnim kiselinama.

Stručnjaci ističu da sportisti trebaju imati striktnu prehranu tijekom cijele godine. Upravo zbog toga važno je da slijede zdrave prehrambene navike kao dio životnog stila. Prehrana za sportiste treba biti praktična i primjenjiva, ali i ukusna. Stoga nije tajna da se meso ribe često nalazi na tanjirima sportista. Niskokalorično je, nemasno i bogato proteinima koji su neizbježni kod dobivanja mišićne mase i rekuperacije mišića, a jednostavno se priprema. Osim proteina sadrži i mikrominerale koji se ne mogu naći u drugim namirnicama.

Po sadržaju esencijalnih aminokiselina srdela se nalazi na vrhu liste nutricionistički visokovrijednih namirnica. Skuše, inćuni i sardine su također prirodno bogate omega-3 masnim kiselinama, dok su primjerice fileti tune bogati bjelančevinama. Sportisti ne bježe ni od konzervirane ribe jer njena vrijednost nikako nije umanjena. To dokazuje i Cristiano Ronaldo koji se svojim ribljim ručkom iz konzerve zna pohvaliti na Instagramu.

 

Do you want some??????

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Ronaldo je poznat po tome da svoju prehranu shvata poprilično ozbiljno. Njegovo tijelo, za kojim uzdišu mnoge djevojke, rezultat je intenzivnih treninga i planiranih obroka. Na njegovom tanjuru, kao što smo mogli vidjeti, nalazi se hrana bogata proteinima, cjelovite žitarice, voće i povrće, a ne krije da uživa uz riblje specijalitete.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti