23. 05. 2018 - 10:17
Wanda Icardi je pokvarila Interovo slavlje nakon odlaska u...
907
Shares
Wanda Icardi je pokvarila Interovo slavlje nakon odlaska u Ligu šampiona

Wanda Icardi je pokvarila Interovo slavlje nakon odlaska u Ligu šampiona

Sport.ba
23. 05. 2018 - 10:17
0
Shares

Dugo se već Mauro Icardi povezuje sa odlaskom iz kluba, no koliko ga Inter ne želi da pusti, toliko je i cijena od 110 miliona eura visoka. Prema tvrdnjama njegove supruge i menadžerice, ova cijena je niska s obzirom na to o kakvom se napadaču radi, a upravo ona je sada pokvarila slavlje ekipi Intera nakon što su se u posljednjem kolu domogli Lige šampiona. Doslovno je oteo Inter Ligu šampiona Laziu jer su ih kao gosti pobijedili rezultatom 2:3, a gubili su čak dva puta.
 


"Situacija je jasna, Mauro želi da ostane u Interu, ali sada je vrijeme pregovora, hoću da završim stvari i onda da odem na odmor, mom mužu je potreban predah", kaže Wanda koja je postavila veoma jasne uslove pred Inter:

"Nema puno pregovora, sada kada je Inter u Ligi šampiona dva su rješenja, jedno je novi ugovor za mog muža, drugo odlazak iz kluba. Ima klauzulu od 110 miliona, već nekoliko klubova vrši presing na nas da prihvatimo njihove uslove, klauzula je u današnjem svijetu čak mala za igrača njegovih kvaliteta", diže cijenu suprugu vatrena Wanda.

Za Maura Icardija zainteresovani su Real Madrid, PSG, Chelsea i Bayern Munchen. No problema je mnogo. Radi se o tome da Bayern Munchenu ne pada na pamet da plati 110 miliona eura za njega, ali ni za bilo kojeg drugog nogometaša. Po svemu sudeći Real Madrid je odustao jer Benzema zahvaljujući Cristiano Ronaldu ostaje u klubu, dok se Chelsea okrenuo isključivo Robertu Lewandowskom i nije poznato imaju li neke druge ciljeve u prijelaznom roku. Posljednji klub je PSG koji je bio zainteresovan dok je bilo priče da odlazi Edinson Cavani, ali sada je sigurno da nakon dolaska Thomasa Tuchela od toga nema ništa i pitanje je ima li smisla ono što govori Wanda.

Potraživanja napadača Intera su ogromna, a radi se o devet miliona eura po sezoni. Najveće plate u Italiji trenutno imaju sa po 7,5 miliona eura po godini Leonardo Bonnuci, Gonzalo Higuain i Paulo Dybala. Icardi traži mnogo, ali pošto je danas sve naglo naraslo u nogometu, onda ne čude visoka potraživanja. Icardi je ove sezone postigao čak 29 golova na 36 utakmica i to svih 29 u Seriji A, pa je najzaslužniji što će Inter igrati najveće klupsko takmičenje i ostaje nam da vidimo hoće li to biti sa njim ili bez njega. (Sport.ba)

Učitaj još novosti