22. 05. 2018 - 21:49
"Idem u Pariz samo da Rafi uručim titulu Roland Garrosa"
907
Shares

"Idem u Pariz samo da Rafi uručim titulu Roland Garrosa"

Sport.ba
22. 05. 2018 - 21:49
0
Shares

Pedeset godina nakon što je osvojio drugi Grand slam u sezoni, Ken Rosewall ima priliku da dodijeli pehar pobjedniku turnira na šljaci. Ken Rosewall vjeruje kako će to biti Rafael Nadal i po njemu niko drugi nema šansu da to uradi.

"Osim ukoliko se nešto nepredviđeno ne desi Rafi, a njegova reputacija plaši sve, samo ću otići u Pariz da mu predam trofej i vratim se kući“, rekao je Rosewall, inače osvajač osam Grand slam titula.

Osamdesettrogodišnjak je inače oduševljen sezonom Rafaela Nadala na šljaci. Monte Carlo i Rim su već pokoreni od strane prvog tenisera na svijetu, a to je postao ponovo ove nedjelje jer je pretekao Rogera Federera koji sezonu na šljaci neće igrati. Ovo je prilika za Rafu da jedanaesti put osvoji parišku šljaku. Rosewall je istakao kako će protivnici samo da kupe mrvice ukoliko Rafa ostane na nogama tokom dvije sedmice koliko zapravo traje Roland Garros.
 


"Izgleda kao da uživa u svom tenisu. Imao je nekoliko fizičkih problema i izgleda da se oporavio. U ovom trenutku igra jednako dobro kao uvijek. On je taj kojeg svi treba da pobijede“, naglasio je Rosewall.

Australijanac veruje i da Nadal ima šansu da nadmaši Federerov rekord od 21 Grand slam titule, a da sve zavisi od rasporeda koji španski teniser sebi nametne u narednim godinama.

"Postoji dobra šansa da će stići Federera. Mislim da će Rafa morati da odluči da igra manje. Morat će da shvati da mora da se štedi na drugim podlogama, pa neće igrati na toliko turnira. Ali, kada se to ostavi po strani, ne postoji razlog zašto ne bi osvajao najveće turnire“, zaključio je Rosewall.

Učitaj još novosti