22. 05. 2018 - 01:36
"Ono sto su nam priredile sudije u Siminom Hanu je nešto novo...
907
Shares

UG MO ROĐENI:

"Ono sto su nam priredile sudije u Siminom Hanu je nešto novo čak i za ovu ligu!"

Sport.ba
22. 05. 2018 - 01:36
0
Shares

Fudaleri Veleža u nedjelju su savladali Slogu u gostima i napravili veliko iznenađenje u 27. kolu Prve lige FBiH. Tako su Rođeni dodatno zakomplikovali situaciju u samom vrhu, jer klub iz Siminog Hana sada ima samo dva boda više od Olimpika.

Nakon susreta, oglasili su se najvatrenije pristalice mostarskog sastava, a njihovo saopštenje prenosimo u cijelosti:

Dugo će navijači i simpatizeri našeg Veleža pamtiti jučerašnji dan. Ostvarena je velika pobjeda nad domaćom ekipom Sloge iz Simin Hana glavnim favoritom za ulazak u viši rang. Sama pobjeda od 2-1 za sve nas koji pratimo igre našeg Veleža ne pretstavlja neko iznenađenje, objektivno naš Velež iz utakmice u utakmicu igra bolje i efikasnije te je ustvari iznenađenje ako negdje ne zabilježimo pobjedu. Međutim ono što su nam priredile sudije jučerašnjeg meča je nešto novo čak i za ovu ligu, preciznije dvojica sudija, glavni i pomoćni koji je ordinirao ispred tribine sa domaćim navijačima.

Navešćemo samo neke podatke kao argument za našu tvrdnju. Prvo poluvrijeme je trajalo nepunih 44 minute jer je sudija Kazlagić iz samo njemu poznatih razloga ranije svirao kraj i to baš u trenutku kada su naši igrači krenuli u silovit kontra napad. U devedestoj minuti je semafor u rukama petog sudije pokazivao 5 minuta nadoknade a ista je trajala nešto malo više od 7 minuta. Ranije pomenuti pomoćni sudija je opet priča za sebe, najbolje pogledati snimak utakmice jer je nemoguće u kratkom rezimeu navesti sve njegove greške na štetu Rođenih.

N , jučer ništa nije moglo spriječiti igrače u crvenim dresovima na putu do pobjede, jednostavno trka, zalaganje i uigrane kombinacije su bile velika zadaća za domaćine koju nikako nisu mogli riješiti. Bolji je slavio, pobjeda čista ko suza i velika upravo iz ranije nabrojanih razloga. Inače je meč odigran u divnom ambijentu i po lijepom, sunčanom vremenu. Stadion je bio nakrcan do vrha, među više od 1000 ljudi svoje mjesto našlo je i stotinjak tifoza naših Rođenih koji nisu štedili grla ni dlanove za podršku svom timu. Navijačka predstava za primjer svima u BIH.

Ovim putem želimo naglasiti vrlo srdačan prijem od strane domaće publike, koji ni jednim gestom nisu iskazali nepoštovanje prema Veležovoj ekspediciji i našim navijačima, hvala im na tome. Nama slijedi nastavak prvenstva već za dva dana kada na stadion Rođeni stiže neugodna ekipa Metallege iz Jajca, želimo li nastaviti seriju pobjeda moramo biti pravi. Ne sumnjamo ni najmanje u stručni štab i igrače Veleža, odnos prema svetom dresu je na željenom nivou i teško se ko može ispriječiti na pobjedičkom putu naših Rođenih. MUSVDG!

(Sport.ba)

Učitaj još novosti