22. 05. 2018 - 10:00
U Mercedesu više nego zabrinuti: Bit će veoma teško pobijediti...
907
Shares
U Mercedesu više nego zabrinuti: Bit će veoma teško pobijediti Red Bull i Ferrari

PRED VN MONACA

U Mercedesu više nego zabrinuti: Bit će veoma teško pobijediti Red Bull i Ferrari

Sport.ba
22. 05. 2018 - 10:00
0
Shares

Mercedesov šef Toto Wolff smatra da će u Monacu biti jako teško pobijediti Red Bull i Ferrari i da su zbog prošlogodišnjih performansi zabrinuti oko vlastite forme na ulicama Monte Carla. Podsjećamo, Bottas i Hamilton prošle su godine u Monacu završili četvrti i sedmi, Ferrari je slavio dvostruku pobjedu dok je Ricciardo na trećem mjestu upotpunio pobjedničko postolje. Iako je Mercedes na prošloj utrci u Španiji ostvario dvostruku pobjedu, Wolff je zabrinut u kakvoj će formi biti na idućoj utrci u Monacu.

"Prokleto sam zabrinut", priznao je pa nastavio: "Posljednjih godina smo vidjeli da postoje staze koje nam jako odgovaraju, a neke od njih nisu savršene za nas, iz ovih ili onih razloga. Vrlo je teško izbrisati DNA bolida, a Monaco, Budimpešta i Singapur su staze na kojima smo podbacili prošle godine i to jako."

ferrari"Sjajan je izazov vratiti se na te staze ove godine i ukrotiti našu ‘divu’ – ove godine nije tolika ‘diva’, puno se bolje ponaša. Zašto naš bolid ne voli biti brz u zavojima u Monacu još nismo shvatili. Uoči ovoga vikenda nismo favoriti. Favoriti su Red Bull i Ferrari."

"Red Bull je jak u sporim zavojima i gdje je brzina na pravcu manje važna, a Ferrari je prošle godine dominirao. Naš je posao izvršiti dobar posao na treninzima, iskoristiti naučeno od prošlih utrka i iskoristiti potencijal bolida, koliki god on bio."

ricciardoSvjetski prvak Lewis Hamilton smatra da će Red Bull biti vrlo jak u sporim zavojima Monte Carla zbog performansi koje su pokazali u trećem sektoru staze u Barceloni gdje su bili najbrži i u kvalifikacijama i u utrci.

"Monaco će biti ozbiljan izazov za nas. Ako pogledate Ricciarda u Španiji, bio je puno brži od nas u posljednjem sektoru u kojem sve ovisi o downforceu pa će oni biti jako brzi u Monaku, bit će ih teško pobijediti", priznao je sjajni Britanac koji je vodeći u generalnom poretku s 95 bodova, odnosno 17 više od Vettela i čak 37 više od timskog kolege Bottasa.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti