21. 05. 2018 - 20:55
PERIŠIĆ SE PRETVORIO U DŽEKU Pogledajte kako izgleda Hrvat...
907
Shares
PERIŠIĆ SE PRETVORIO U DŽEKU Pogledajte kako izgleda Hrvat nakon

NASMIJAO SVE

PERIŠIĆ SE PRETVORIO U DŽEKU Pogledajte kako izgleda Hrvat nakon "transformacije"

21. 05. 2018 - 20:55
0
Shares

Inter je sinoć uspio preokrenuti na "Olimpicu" i doći do pobjede od 3:2 protiv Lazija iako je u dva navrata gubio. Međutim, Nerazzurri se nisu predavali, a posao im je olakšao naš bivši reprezentativac Senad Lulić koji je u finišu dobio drugi žuti karton, tj. morao je pod tuš ranije.

Prvo je Icardi s penala poravnao, a onda je u 81. minuti Vecino glavom zakucao u mrežu Strakhose za veliko slavlje gostujućih tifoza. Prije ovog duela, sve se činilo izgubljenim za milanski klub, te su mnogi smatrali da je pred Nerazzurrima još jedna izuzetno neuspješna sezona. Međutim, sve se ubrzo promijenilo.

Ivan Perišić sinoć nije briljirao, a u 9. minuti imao je i veliki peh. Naime, pogodila ga je lopta u glavu i na kraju se odbila u Interov gol za vodstvo rimskog kluba. No milanski klub uspio je slaviti golovima D'Ambrosija, Icardija i Vecina. Srećom po njega, jer bi navijači sigurno bili bijesni da je velikan opet ostao bez izlaska u Ligu prvaka.

Nakon utakmice Perišić se na Instagramu našalio na svoj račun, ali i na onaj bh. reprezentativca Edina Džeke. Napadač Intera objavio je fotografiju svog izobličenog lica na kojoj je pisalo: "Trenutak kada se Ivan Perišić transformira u Edina Džeku."

1

Inter ima drugih briga, van terena. Naime, italijanski velikan do 30. juna mora zaraditi kako zna i umije 40 miliona eura kako bi zadovoljio finansijski fair-play. Među prvima u redu za prodaju, kojom bi Nerrazzuri namaknuli potrebna sredstva je svakako Ivan Perišić za kojeg je Inter izvjesio cijenu od 35 do 40 miliona eura.

Podsjetimo, prošle godine za sličnu ga je cifru pokušao dovesti Manchester United ali se Inter u posljednji trenutak povukao iz pregovora. Moguće je da Jose Mourinho i dalje želi sjajnog Hrvata, ali već je doveo Alexisa Sancheza. Zato u igru nenadano upada niko drugi do Bayern. Robben i Ribery ove sezone su više vremena proveli van terenu zbog stalnih povreda te je sigurno kako će na "Allianz Arenu" na ljeto doći dva krilna napadača.

perisic

Italijanski mediji pišu kako je Perišić već neko vrijeme označen kao primarna meta, a jedan od razloga je i činjenica što bi se hrvatski reprezentativac brzo prilagodio na Bundesligu u kojoj je ranije nastupao za Borussiju Dortmund i Wolfsburg. Istina, Perišić je i velika Mourinhova želja, ali je pitanje da li ga i dalje želi nakon dovođenja Sancheza iz Arsenala.

Ukoliko bi Perišić ovog ljeta zaista napustio "Meazzu" za cifru od 35 do 40 miliona, koliko Nerazzurri i traže, postao bi hrvatski rekorder i preskočio Matea Kovačića kojeg je Real Madrid 2015. upravo od Intera kupio za 31 milion eura.

icardi-perisic-candreva-inter

Osim Perišića, na izlaznim vratima milanskog kluba nalazi se i Marcelo Brozović koji je blizu odlasku bio i proteklog prijelaznog roka. Činilo se kako je sve riješeno sa Sevillom, Brozović je već bio u avionu, kada je Spalletti odustao od prodaje jer na "Giuseppe Meazzu" nije došla odgovarajuća zamjena.

perisic-brozovic-inter

Ipak, već sada je izvjesno da na ljeto neće biti problem jer u Inter bi trebao doći veznjak Udinesea, 22-godišnji Seko Fofana, a upravo je hrvatski veznjak ključan za zaključenje tog posla. Naime, Udinese je u vlasništvu porodice Pozzo, koja u svojim rukama drži i Watford, te su kao uvjet prodaje Fofane u Inter naveli - dolazak Brozovića u redove premierligaša. 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti