21. 05. 2018 - 18:34
100% BOLJI OD LINGARDA, MATE I RASHFORDA: Navijači Uniteda...
907
Shares
100% BOLJI OD LINGARDA, MATE I RASHFORDA: Navijači Uniteda oduševljeni novim pojačanjem, Mou stvara moćan tim

TALISCA PRED OLD TRAFFORDOM

100% BOLJI OD LINGARDA, MATE I RASHFORDA: Navijači Uniteda oduševljeni novim pojačanjem, Mou stvara moćan tim

Sport.ba
21. 05. 2018 - 18:34
0
Shares

Prema turskom novinaru Firatu Gunayeru na Twitteru, Manchester United ima dogovor s Besiktasom za ofanzivnog veznjaka Anderson Taliscu kako bi ga doveli na "Old Trafford" ovog ljeta, a navijače Crvenih vragova uzbuđuju ove glasine. Menadžer Crvenih đavola, Jose Mourinho, će možda tražiti napadačka pojačanja tijekom ovog ljeta, nakon što su njegovi napadači još jednom razočarali u subotnjem porazu od Chelseaja u finalu FA kupa, gdje je bilo 1:0. Marcus Rashford, Juan Mata i Anthony Martial su ušli kao zamjene u toj utakmici.

U međuvremenu, Talisca je postigao 20 golova i osigurao još osam asistencija u 47 nastupa u svim takmičenjima za turske divove, igrajući uglavnom kao središnji ili ofanzivni vezni igrač – i čini se da je predodređen za "Old Trafford".

Unitedovi navijači, koji su potaknuli svoj klub na Twitteru da ponovo potpišu jednog 24-godišnjeg veznjaka, su imali što reći na društvenim mrežama, dok je jedan navijač rekao da je Talisca ‘100% bolji od Lingarda, Mate i Rashforda”, drugi su ga opisali kao ‘bolji od Fekira’.

Anderson Talisca je rođe 1994. godine. Brazilski je nogometaš koji igra za Besiktas, ali je došao s posudbe iz Benfice. Prvo je igroa u Bahiji, gdje je došao 2009. godine. Talisca svoj prvi profesionalni debi igra protiv Corinthiansa 7. jula 2013. goine, nakon čega je u sljedećoj utakmici postigao i svoj prvi gol.

2014. godine, nakon svoje debitantske sezone, Talisca prelazi u Benficu za 4.75 miliona eura, najviše plaćen igrač Bahije. Svoj prvi gol za Benficu je postigao na svom debiju protiv Estorila u polufinalu Taca de Honra. 24. avgusta 2016. godine se pridružuje turskom klubu Besiktas na 1+1 godina posudbe za 2 miliona eura u prvoj sezoni. Taliska je potpisao ugovor vrijedan 1.5 miliona eura u svojoj prvoj sezoni plus bonusi.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti