21. 05. 2018 - 16:56
Belgijski selektor objavio popis i doslovno šokirao naciju:...
907
Shares
Belgijski selektor objavio popis i doslovno šokirao naciju: 'Odluka nije bila lagana, znam da je popularan'

RADJA NAINGGOLAN NE IDE U RUSIJU!

Belgijski selektor objavio popis i doslovno šokirao naciju: 'Odluka nije bila lagana, znam da je popularan'

Sport.ba
21. 05. 2018 - 16:56
0
Shares

Belgijski internacionalac Radja Nainngolan nije dobio poziv selektora za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Rusiji jer je već od ranije poznato da nogometaš nije u dobrim odnosima s Robertom Martinezom. Nakon što se Radja suočio sa činjenicom da neće putovati u Rusiju, ogorčen je izjavio kako je ovo presudilo da kaže zbogom reprezentaciji.

"S bolom u srcu sam odlučio okončati reprezentativnu karijeru. Uvijek sam činio sve što mogu da budem uz tim i predstavljam Belgiju. Nažalost, biti svoj može smetati nekome. Od danas  pa na dalje ću biti najveći navijač", poručio je Nainggolan.

Jedan od najboljih veznjaka Serije A imao je vrlo zategnut odnos s Martinezom, ali je pozvan u reprezentaciju za prijateljsku utakmicu sa Saudijskom Arabijom u martu ove godine. Tada se činilo da je sve riješeno, a onda je 30-godišnjak propustio posljednje okupljanje u trening-kampu zbog neodređenih razloga, što je potaknulo glasine da je njegov nastup na SP-u u opasnosti. Martinez, doduše, insistira da je njegova odluka isključivo ''taktičke prirode'', tvrdeći da nije zvao Nainggolana jer mu ne može dati istu ulogu koju ima u Romi.

belgija

''Prije svega, svi znamo da je Radja vrhunski igrač, nema sumnje u to. To je taktički razlog. U posljednje dvije godine selekcija je radila na poseban način prema naprijed. U slučaju Radje, svi znamo da ima vrlo važnu ulogu na razini kluba, ali mi mu to ne možemo dati u reprezentaciji'', objasnio je belgijski selektor te nastavio: ''Obavio sam s njim vrlo dobar razgovor. Odluka nije bila nimalo lagana, shvatam koliko je popularan, ali moramo stvoriti ekipu koja će pokušati biti pobjednička. Čisto taktička odluka.''

martinezPreliminarni popis Belgije za Svjetsko prvenstvo 2018.: Koen Casteels (Wolfsburg), Thibaut Courtois (Chelsea), Simon Mignolet (Liverpool), Matz Sels (Newcastle United); Thomas Vermaelen (Barcelona), Thomas Lukas (Lazio), Toby Alderweireld (Tottenham), Dedryck Boyata (Celtic), Laurent Ciman (Los Angeles FC), Christian Kabasele (Watford), Vincent Kompany (Man City), Jan Vertonghen (Tottenham); Axel Witsel (Tijanjin)), Nacer Chadli (West Brom), Kevin De Bruyne (Manchester City), Mousa Dembele (Tottenham), Leander Dendoncker (Anderlecht), Marouane Fellaini (Manchester United), Adnan Januzaj (Real Sociedad) ; Michail Batshuayi (Chelsea), Christian Benteke (Crystal Palace), Yannick Carrasco (Dalian Yifang), Eden Hazard (Chelsea), Thorgan Hazard (Borussia Monchengladbach), Romelu Lukaku (Manchester United), Dries Mertens (Napoli).

Što se pak Nainggolana tiče, imao je veoma teško djetinjstvo, gdje sigurno nije ni slutio da će postati jedan od najboljih veznjaka svijeta. 

"Uglavnom sam odrastao na ulici, dolazio bih kući jako kasno. Nisam baš učio… Da, pravio sam i neke greške, nekad bih, zbog gladi, i ukrao nešto kako bih imao šta pojesti. Jer nisam si mogao priuštiti apsolutno ništa", priznao je već sada bivši reprezentativac Belgije.

nainggolan-dzeko-de-rossi-roma

Otac ih je napustio dok je Radja bio dijete, a majka mu je umrla 2010. Tada si je na leđima tetovirao anđeoska krila, na jednom je datum njezina rođenja, na drugom smrti. Igrao je u Belgiji, dok ga nisu uočili skauti i kao 17-godišnjaka odveli u Italiju. Uprkos brojnim ponudama, nikad nije otišao iz Italije, gdje je igrao za Piacenzu i Cagliari, te od 2014. za Romu. Kao klinac igrao je za belgijski Germinal Beerschot, a onda sa 17 godina stigao u Italiju, gdje je proveo cijelu karijeru. Već nekoliko godina priča se o njegovom mogućem odlasku u Chelsea, Kinu i drugdje, ali on je i dalje tu i jedan je od najvažnijih igrača rimske ekipe...

nainggolan

"Već deset godina pišu o meni da odlazim, ali još sam ovdje. Dobro mi je i imam sve, porodica uživa. S Chelseajem postoji nešto, nije se ostvarilo, prošle sezone nakon što su osvojili Premier ligu. Volim engleski nogomet, volim gledati njihove utakmice, ali imam skoro 30 godina i teško mi se ponovo pokrenuti. I mrzim kišu, u Liverpoolu smo bili dva dana i ni trenutka nije prestala padati kiša."

(Sport.ba)

Učitaj još novosti