18. 05. 2018 - 20:57
Tražili smo i dobili smo, Novak Đoković preko Nishikorija do...
907
Shares
Tražili smo i dobili smo, Novak Đoković preko Nishikorija do Nadala

ATP RIM

Tražili smo i dobili smo, Novak Đoković preko Nishikorija do Nadala

Sport.ba
18. 05. 2018 - 20:57
0
Shares

Večeras su mnogi navijali za Novaka Đokovića jer su svi željni velikih okršaja Rafaela Nadala i najboljeg tenisera iz Srbije. Upravo to smo i dobili jer je Novak Đoković savladao Kei Nishikorija sa 2:1 u setovima i to nakon preokreta. 

24. teniser svijeta briljirao je u prvom setu i Novaku je dopustio tek jednu break priliku i to u posljednjem servis gemu kada je već servirao za set. Novak je u prvom i petom gemu izgubio svoj servis i izgledalo je kako neće moći pobijediti Nishikorija iako je bio favorit u ovom meču. Ne treba zaboraviti da su Novak i Nishikori nakon prva četiri međusobna meča imali omjer 2-2, ali onda je Novak sa današnjom nanizao čak trinaest pobjeda i noćna je mora za Nishikorija.

Nije Novak dopustio da se prekine serija i drugi set je osvojio rezultatom 6:1, a oduzeo je sve servis gemove protivniku, dok je jednom izgubio svoj servis i to u petom gemu nakon vodstva od 4:0.

Treći set donio je ponovo prvo vodstvo Novaku Đokoviću koji je napravio break u trećem gemu, ali onda je uslijedio povratak Nishikorija koji veže dva gema. Nole se nije predavao i zaigrao je još bolje, a osvojio je sve gemove do kraja seta da bi konačan rezultat bio 6:3. Interesantno je da je svih pet gemova do posljednjeg išlo na izjednačenje i vidjeli smo neke sjajne poene, a bilo je lijepo vidjeti kako Nole na kraju meča diže publiku na noge. Nadamo se sjajnom okršaju njega i Nadala u polufinalu.

Učitaj još novosti