14. 05. 2018 - 23:05
FOTOGRAFIJE KOJE SU ODJEKNULE NJEMAČKOM, SLIJEDE LI KAZNE?!...
907
Shares
FOTOGRAFIJE KOJE SU ODJEKNULE NJEMAČKOM, SLIJEDE LI KAZNE?! Ovo je nedopustivo!

SLAVNI IGRAČI FOTOGRAFISALI SE S ERDOGANOM

FOTOGRAFIJE KOJE SU ODJEKNULE NJEMAČKOM, SLIJEDE LI KAZNE?! Ovo je nedopustivo!

14. 05. 2018 - 23:05
0
Shares

Predsjednik Turske, Recep Tayyip Erdogan, uveliko provodi kampanju za novi mandat. Čelnik AK partije je sada u centru pažnje cjelokupne javnosti u Njemačkoj, pa i one sportske. Naime, na zvaničnom Twitter profilu njegove AK partije objavljene su fotografije Erdogana sa slavnim fudbalerima: Mesut Ozilom, Ilkay Gungoganom i Cenk Tosunom.

Podsjećamo, zvijezde Arsenala i Man. Cityja su njemački reprezentativci turskog porijekla, a Fudbalskom savezu Njemačke se baš i nije svidjelo što su se fotografisali s Erdoganom, prevashodno zbog politike koju provodi. Tosun je reprezentativac Turske i član Evertona, te tu neće biti problema.

Reinhard Grindel, čelnik Fudbalskog saveza Njemačke, po objavljivanju spornih fotografija obratio se javnosti i poručio da nije baš dobro što se Ozil i Gundogan slikaju s Erdoganom.

"DFB svakako poštuje posebnost situacije u kojoj se nalaze naši fudbaleri koji imaju migrantsku pozadinu, ali fudbal u globalu i DFB promovišu vrijednosti koje gospodin Erdogan ne poštuje dovoljno... Zbog toga nije dobra stvar da naši internacionalci dopuštaju da budu iskorišteni za predizborne kampanje. To sigurno neće pomoći naporima koje DFB ulaže u proces integracije", poručio je Grindel.

Zabrinutost zbog svega nije krio ni koordinator selekcije Njemačke i legendarni fudbaler Oliver Bierhoff.

"Nemam nikakve sumnje u Mesutovu i Ilkayjevu odlučnost da igraju za reprezentaciju Njemačke i znam koliko se oni poistovjećuju s našim vrijednostima. Oni nisu svjesni simbolike koju ove slike imaju, ali mi to ne možemo prihvatiti i razgovaraćemo s našim igračima", poručio je bivši napadač Elfa.

Učitaj još novosti