12. 05. 2018 - 17:58
HAOS U HAMBURGU: Velikan ispao u Cvajtu, u gradu kordoni...
907
Shares
HAOS U HAMBURGU: Velikan ispao u Cvajtu, u gradu kordoni policije, baklje, petarde, dimne bombe...

BUNDESLIGA

HAOS U HAMBURGU: Velikan ispao u Cvajtu, u gradu kordoni policije, baklje, petarde, dimne bombe...

12. 05. 2018 - 17:58
0
Shares

U posljednjem kolu nije se dogodilo čudo. Hamburger je savladao Borussiju Mönchengladbach 2:1, ali je Wolfsburg bio bolji od Kölna, pa se nekadašnji šampion Evrope preselio u „Cvajtu“. To je svakako i vijest dana s evropske fudbalske scene. Poslije 54 godine, osam mjeseci i 18 dana, Hamburger više nije član Bundes lige. Jedini njemački klub koji nikada nije ispadao iz elitnog ranga od danas je drugoligaš.

U posljednjem kolu nije se dogodilo čudo. Hamburger je savladao Borussiju Moenhengladbach 2:1, ali je Wolfsburg bio bolji od Koelna, pa se nekadašnji šampion Evrope preselio u „Cvajtu“. Navijači Hamburgera izazvali su haos na tribinama, po završetku meča - ubacivale baklje, petarde, dimne bombe, pa su kordoni policije izašli na teren kako bi spriječili veće incidente. Igrači su srećom bezbjedno ušli u svlačionice.

Dok su najvatrenije pristalice kluba iz velike njemačke luke na taj način izražavale nezadovoljstvo, većina navijača je plakala. A čuveni sat, koji je odbrojavao vrijeme od kada je Hamburger neprekidno bio član Bundes lige, prestao je da radi...

Učitaj još novosti